Τελευταία Νέα

Η ρουμανική Electrica ολοκληρώνει την εξαγορά φωτοβολταϊκού 57 MW

Η ρουμανική Electrica ολοκληρώνει την εξαγορά φωτοβολταϊκού 57 MW
Ο όμιλος Electrica Group εξυπηρετεί περισσότερους από 3,9 εκατομμύρια πελάτες στη Ρουμανία, δραστηριοποιούμενος στους τομείς της διανομής, της προμήθειας, της παραγωγής και των ενεργειακών υπηρεσιών
Ο ρουμανικός προμηθευτής και διανομέας ηλεκτρικής ενέργειας Electrica ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της New Trend Energy, μιας εταιρείας ειδικού σκοπού που αναπτύσσει έναν φωτοβολταϊκό σταθμό 57 MW.

Το εν λόγω φωτοβολταϊκό έργο, το οποίο έχει μόλις μπει στη φάση της κατασκευής βρίσκεται κοντά στη βορειοδυτική κοινότητα Doba της κομητείας Satu Mare, ανέφερε η Electrica σε δήλωση που κατατέθηκε στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου.

«Η εν λόγω εξαγορά είναι σύμφωνη με τη στρατηγική του ομίλου Electrica, η οποία προβλέπει την επέκταση στην αλυσίδα αξίας της ηλεκτρικής ενέργειας, ιδίως στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», ανέφερε η Electrica.

Ο όμιλος Electrica Group εξυπηρετεί περισσότερους από 3,9 εκατομμύρια πελάτες στη Ρουμανία, δραστηριοποιούμενος στους τομείς της διανομής, της προμήθειας, της παραγωγής και των ενεργειακών υπηρεσιών.

Από το 2014, η εταιρεία είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Βουκουρεστίου και του Λονδίνου, ενώ νωρίτερα φέτος, οι μετοχές της Electrica εντάχθηκαν σε διάφορους δείκτες του FTSE Russell.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης