Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο 85% τα γερμανικά αποθέματα φυσικού αερίου – Τι δείχνουν τα στοιχεία (Montel)

Στο 85% τα γερμανικά αποθέματα φυσικού αερίου – Τι δείχνουν τα στοιχεία (Montel)
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου ήταν γεμάτες κατά 80,8% το Σάββατο
Οι γερμανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου έφτασαν στο 85% της πληρότητάς τους το Σάββατο, 11 εβδομάδες νωρίτερα από την προθεσμία της 1ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gas Infrastructure Europe τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Montel, συγκριτικά, τα γερμανικά αποθέματα ήταν πλήρη κατά 83,2% πριν από ένα χρόνο.

Για να συμβάλει στην εξασφάλιση του εφοδιασμού για το χειμώνα μετά τις περικοπές του ρωσικού φυσικού αερίου το 2022, η γερμανική κυβέρνηση εισήγαγε στόχους ενδιάμεσης αποθήκευσης, με τις εγκαταστάσεις να πρέπει να φτάσουν το 95% της χωρητικότητας από την 1η Νοεμβρίου και να είναι τουλάχιστον 40% πλήρεις μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Πέρυσι, η Γερμανία πέτυχε τον στόχο του Νοεμβρίου στις 24 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τον Φεβρουάριο, τα επίπεδα αποθήκευσης εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο 74,4%.

Παράταση των στόχων

Οι νομικές απαιτήσεις ισχύουν από τις 30 Απριλίου 2022, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο η κυβέρνηση παρέτεινε τους στόχους της μέχρι το τέλος Μαρτίου 2027.

Σε όλα τα σενάρια που καθορίζονται με βάση τον καιρό, η Γερμανία θα πρέπει να είναι σε θέση να γεμίσει τα αποθέματα των 247,4 TWh μέχρι την έναρξη του χειμώνα, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα το ενεργειακό lobby της χώρας για την αποθήκευση, Ines.

Σε έναν κανονικό έως ήπιο χειμώνα, εν τω μεταξύ, ο στόχος του 40% τον Φεβρουάριο θα μπορούσε επίσης να επιτευχθεί εύκολα, πρόσθεσε.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου ήταν γεμάτες κατά 80,8% το Σάββατο, σύμφωνα με την Gas Infrastructure Europe, με τη συνολική χωρητικότητα να ανέρχεται σε 1.130 TWh.

Σε αντίθεση με τη Γερμανία, η ΕΕ απαιτεί οι εγκαταστάσεις να είναι γεμάτες στο 90% έως την 1η Νοεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης