Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Α. Σδούκου στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας – Τι θα συζητηθεί

Η Α. Σδούκου στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας – Τι θα συζητηθεί
Η συζήτηση εντάασεται στο πλαίσιο της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας
Στη Βουδαπέστη μεταβαίνει σήμερα η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου προκειμένου να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την διάρκεια του συμβουλίου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος τέσσερα ζητήματα.

Ο ρόλος της γεωθερμίας στο ευρωπαϊκό ενεργειακό μείγμα, τα εμπόδια, η εμπορική της βιωσιμότητα, αλλά και η αποδοχή από πλευράς πολιτών κλπ, η εφαρμογή του πλαισίου πολιτικής για το 2030 και ο ρόλος των ΕΣΕΚ όπου οι Υπουργοί θα συζητήσουν την εμπειρία τους κατά τη σύνταξη του αναθεωρημένου ΕΣΕΚ καθώς και τις κύριες αλλαγές στις οποίες προχώρησαν κατά την αναθεώρηση των σχεδίων.

Επίσης, θα συζητηθεί η συμβολή του ενεργειακού τομέα στη νέα συμφωνία για την ανταγωνιστικότητα και κυρίως οι συστάσεις της έκθεσης Letta για την ανταγωνιστικότητα όπως και άλλα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ.

Τέλος, στην ατζέντα βρίσκεται και η διαμόρφωση ενός ανθεκτικού, ευέλικτου και ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας για την απεξάρτηση της ευρωπαϊκής οικονομίας από τον άνθρακα.

Εκτός των παραπάνω θεμάτων, θα συζητηθούν ακόμα οι βασικές προκλήσεις στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και το συναφές ζήτημα των επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου η Γενική Δ/ντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Ditte-Juul Joergensen, έχει προσκαλέσει τις εθνικές αντιπροσωπείες των ΚΜ που συμμετέχουν στην περιφερειακή Ομάδα Υψηλού Επιπέδου CESEC σε μια σύντομη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα βασικά παραδοτέα της επόμενης Υπουργικής Διάσκεψης CESEC που θα διεξαχθεί στις 28-29 Οκτωβρίου στη Βουδαπέστη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης