Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον S&P και 0,6% για τον  Nasdaq - Ρεκόρ για τον Dow  

Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον S&P και 0,6% για τον  Nasdaq - Ρεκόρ για τον Dow   

Κέρδη 0,22% για τον energy sector

 

 Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή με τον  Dow Jones νε εκτοξεύεται σε νέο υψηλό λόγω των κερδών των Home Depot και Caterpillar, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να αγκαλιάζουν ορισμένες μετοχές εκτός τεχνολογίας.

 

Ο  Dow κέρδισε 247μονάδες, ή 0,6%, σε νέο ρεκόρ στις 40.001 μονάδες.  Ήταν η πρώτη φορά πάνω από  τις 40.000  μονάδες από τότε που ξεπέρασε αυτό το ορόσημο στα τέλη Μαΐου.

Ο S&P 500  ενισχύθηκε κατά 0,55% και ανέβηκε για άλλη μια φορά πάνω από το επίπεδο των 5.600  στις 5.615 μονάδες μετά την πτώση της Πέμπτης.

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,22% στις 692,53μονάδες.

 O Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,63% στις 18.398 μονάδες.

 Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, ο S&P 500 σημείωσε τη χειρότερη μέρα του από τα τέλη Απριλίου, καθώς οι επενδυτές πούλησαν τους Big Tech σε μια σημαντική εναλλαγή της αγοράς, ωθώντας την Nvidia χαμηλότερα κατά 5,6%. 

Ο Dow  είχε την καλύτερη απόδοση,, την Πέμπτη, σημειώνοντας άνοδο 0,08% κατά τη διάρκεια του sell-off στους άλλους σημαντικούς δείκτες. Ο Dow συνέχισε να κερδίζει την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές τοποθετήθηκαν περαιτέρω σε βιομηχανικές μετοχές  με την ελπίδα ότι η επιβράδυνση του πληθωρισμού θα ακολουθηθεί από μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve τον Σεπτέμβριο. 

 Ο Dow σημείωσε άνοδο 1,8% την εβδομάδα. Καταλύτης ήταν μια έκθεση της Πέμπτης που έδειξε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 0,1% τον Ιούνιο.

 Ο δείκτης Russell 2000 σημείωσε άνοδο περισσότερο από 6% για την εβδομάδα μετά από άνοδο 1,5% την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές βλέπουν ότι η λεγόμενη ήπια προσγείωση για την ευρύτερη οικονομία δίνει ώθηση σε μικρότερες εταιρείες.

Η αγορά σημείωσε άνοδο ακόμη και μετά τις πενιχρές αντιδράσεις στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου των τραπεζών. Η JPMorgan  ήταν 1,2% χαμηλότερα, παρόλο που η τράπεζα σημείωσε έσοδα β' τριμήνου υψηλότερα από τις προσδοκίες της Wall Street, λόγω της αύξησης των προμηθειών επενδυτικής τραπεζικής.  Η Citi

υποχώρησε κατά 2%.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης