Ενέργεια

Rosneft και Lukoil μειώνουν τις εξαγωγές πετρελαίου από τη Novorossiisk στη Μ. Θάλασσα

Rosneft και Lukoil μειώνουν τις εξαγωγές πετρελαίου από τη Novorossiisk στη Μ. Θάλασσα

Οι συνδυασμένες φορτώσεις πετρελαίου τον Ιούλιο θα μειωθούν κατά περίπου 220.000 βαρέλια την ημέρα (bpd)

 

Οι ρωσικοί παραγωγοί πετρελαίου Rosneft και η Lukoil θα μειώσουν απότομα τις εξαγωγές πετρελαίου από το λιμάνι Novorossiisk της Μαύρης Θάλασσας τον Ιούλιο, δήλωσαν δύο πηγές που γνωρίζουν ένα σχέδιο φόρτωσης σύμφωνα με αποκλειστικό του Reuters, καθώς οι εταιρείες ξεκίνησαν ξανά τις εργασίες στα διυλιστήρια τους.
Οι συνδυασμένες φορτώσεις πετρελαίου Novorossiisk από τη Rosneft και τη Lukoil τον Ιούλιο θα μειωθούν κατά περίπου 220.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters με βάση τα στοιχεία της αγοράς.

Την περασμένη εβδομάδα, η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει με απεριόριστες εξαγωγές βενζίνης τον Ιούλιο, επεκτείνοντας την απαλλαγή για μερική απαγόρευση των πωλήσεων καυσίμων στο εξωτερικό, καθώς τα εγχώρια εργοστάσια πετρελαίου της Ρωσίας παράγουν αρκετά προϊόντα πετρελαίου για να καλύψουν την κορύφωση της εποχικής ζήτησης, παρά τις επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε διυλιστήρια.
Οι εξαγωγές πετρελαίου της Rosneft από το Novorossiisk αναμένεται να μειωθούν σε 0,62 εκατομμύρια μετρικούς τόνους τον Ιούλιο από 1,06 εκατομμύρια τόνους τον Ιούνιο, ενώ το διυλιστήριο Tuapse πρόκειται να ξαναρχίσει τη λειτουργία αργού αυτόν τον μήνα.

Οι εξαγωγές της Lukoil από το λιμάνι θα μειωθούν σε 0,19 εκατομμύρια τόνους τον Ιούλιο από 0,58 εκατομμύρια τόνους τον περασμένο μήνα, ανέφεραν πηγές.
Η Lukoil επανεκκίνησε ένα βασικό κομμάτι του εξοπλισμού για την επεξεργασία πετρελαίου, τη μονάδα απόσταξης αργού CDU-6, στο διυλιστήριο NORSI, το τέταρτο μεγαλύτερο της Ρωσίας, μετά από επίθεση με drone τον Μάρτιο.

Οι συνολικές φορτώσεις πετρελαίου του Novorossiisk τον Ιούλιο ορίστηκαν σε 1,8 εκατομμύρια τόνους, από 2,9 εκατομμύρια τόνους τον Ιούνιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης