Ευρώπη

Η Theresa May "παίρνει πάνω" της το θέμα των υπέρογκων αυξήσεων ενέργειας στη Βρετανία

Η Theresa May
Η Theresa May τόνισε ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 158% μέσα σε 15 χρόνια, και δήλωσε ότι θα παρέμβει για λογαριασμό των καταναλωτών
H κυβέρνηση της Theresa May ετοιμάζεται να παρέμβει στην ενεργειακή αγορά της Βρετανίας προκειμένου να αποδυναμώσει την επιρροή των έξι μεγάλων παρόχων και να σταματήσουν οι φτωχότερες οικογένειες να αναγκάζονται να πληρώνουν τόσο ακριβά τιμολόγια.
Σε ομιλία της, όπως μεταδίδει ο Guardian, η πρωθυπουργός υποστήριξε ότι "η αγορά προφανώς δεν λειτουργεί για όλους τους καταναλωτές".
Απευθυνόμενη στο Συντηρητικό κόμμα στην εαρινή διάσκεψη στο Κάρντιφ, η May υποστήριξε μεν τον ανταγωνισμό, ωστόσο εμφανίστηκε έτοιμη να παρέμβει για λογαριασμό των καταναλωτών.
"Η ενέργεια δεν είναι πολυτέλεια», είπε. «Είναι μια ανάγκη της ζωής. Αλλά είναι σαφές για μένα - και για όποιον εξετάζει το θέμα - ότι η αγορά δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε".
Η Συντηρητική πρωθυπουργός είπε οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 158% μέσα σε 15 χρόνια, επιβαρύνοντας τις μέσες οικογένειες που εργάζονται, με ραγδαία αύξηση των λογαριασμών θέρμανσης και φωτισμού.
"Η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, ιδίως εκείνων με τα χαμηλότερα εισοδήματα, επιβαρύνονται με τα πιο ακριβά τιμολόγια», πρόσθεσε.
Οπως υποστήριξε η May, "ψάχνουμε πολύ προσεκτικά το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, και να εξασφαλίσoυμε μια πιο δίκαιη συμφωνία για όλους».
Η πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει ότι θα παρέμβει ήδη από το συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος το περασμένο έτος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης