Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Επιτάχυνση της ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών μέσω της ανανέωσης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηλιακής Ενέργειας

Επιτάχυνση της ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών μέσω της ανανέωσης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηλιακής Ενέργειας

Επικεντρώνεται σε ΝΑ Ασία, Αφρική και Λατ. Αμερική - Νέο στρατηγικό όραμα για το μέλλον της βιομηχανίας η οποία πρέπει να ενωθεί

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηλιακής Ενέργειας (GSC) ανακοίνωσε την έναρξη της νέας μάρκας και του στρατηγικού οράματός του, με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως.

 

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι η νέα του επωνυμία ενσωματώνει τις βασικές αξίες του πάθους, της κοινότητας και της προόδου ως ηγέτης στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση.

Το GSC στοχεύει να οικοδομήσει έναν δίκαιο και βιώσιμο κόσμο με την ηλιακή ενέργεια στην καρδιά μιας νέας ενεργειακής οικονομίας.


Οι 3 βασικοί πυλώνες για νέα ενεργειακή οικονομία

Για να επιτύχει αυτό το όραμα, ο οργανισμός επικεντρώνει τη στρατηγική του γύρω από 3 βασικούς πυλώνες:

1) Πολιτική και Συνηγορία: Υποστήριξη της βιομηχανίας να υποστηρίξει πολιτικές και κανονισμούς σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο για τη διασφάλιση της ταχείας και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης της βιομηχανίας ηλιακών φωτοβολταϊκών.

2) Δημιουργία Δικτύου και Γνώση: Φέρνοντας κοντά τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τη βιομηχανία, τους διεθνείς θεσμούς και τους επενδυτές για να τους παρέχουμε βέλτιστες πρακτικές και να χτίσουμε την ικανότητα να ανοίξουμε πόρτες σε νέες αγορές και επιχειρηματικές ευκαιρίες.

3) Ρύθμιση προτύπων και λύσεις: Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της για την ανάπτυξη και την προώθηση παγκόσμιων προτύπων και λύσεων για ηλιακά φωτοβολταϊκά για τη διαμόρφωση μιας ανταγωνιστικής, υψηλής ποιότητας και βιώσιμης βιομηχανίας.

 

Το GSC ανακοίνωσε επίσης νέες ροές εργασιών που επικεντρώνονται σε βασικούς τομείς που είναι απαραίτητοι για τη μελλοντική ανάπτυξη της βιομηχανίας ηλιακών φωτοβολταϊκών.

Αυτές θα είναι μια συνεργασία μεταξύ των μελών της και άλλων βασικών ενδιαφερομένων που είναι ειδικοί και παράγοντες αλλαγής στον τομέα τους.

Οι νέες ροές εργασίας του GSC περιλαμβάνουν:

1) Ενσωμάτωση και αποθήκευση δικτύου: Με επικεφαλής την SMA Solar, αυτή η ροή στοχεύει να μοιραστεί τις βέλτιστες πρακτικές για την ενίσχυση της χωρητικότητας του δικτύου και την ευελιξία για να φιλοξενήσει την αυξανόμενη παραγωγή ηλιακής ενέργειας, να διερευνήσει πώς η ηλιακή ενέργεια μπορεί να παρέχει υπηρεσίες δικτύου και να αντιμετωπίσει τεχνικές και ρυθμιστικές προκλήσεις. Θα επιδιώξει να θέσει την πρόκληση του πλέγματος στην κορυφή της παγκόσμιας πολιτικής ατζέντας.

2) Οικονομικά: Με επικεφαλής την Jinko Solar, θα αναπτύξει καινοτόμες χρηματοοικονομικές λύσεις και πλαίσια για να καταστήσει τις ηλιακές επενδύσεις πιο προσιτές και ελκυστικές, ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, με τη συμμετοχή τόσο των επενδυτών του ιδιωτικού τομέα όσο και των αναπτυξιακών τραπεζών. Η ροή θα δημιουργήσει έναν παγκόσμιο διάλογο για πρώτη φορά μεταξύ της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών και του χρηματοοικονομικού τομέα για την επίλυση κοινών προκλήσεων και τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης για την ηλιακή ενέργεια.

3) Εφοδιαστική Αλυσίδα: Καθοδηγούμενη ως συνεργασία από εκπροσώπους της βιομηχανίας από όλες τις περιοχές του κόσμου, αυτή η ροή εργασίας επικεντρώνεται στην ενίσχυση της ηλιακής αλυσίδας εφοδιασμού για να διασφαλίσει τη διαφάνεια, την ανθεκτικότητα, τον ανταγωνισμό και τη βιωσιμότητα.

4) Δεξιότητες: Σε συνεργασία με την GWO (έμπειρος ειδικός σε πρότυπα εκπαίδευσης), αυτή η ροή εργασίας είναι αφιερωμένη στη δημιουργία ενός ειδικευμένου εργατικού δυναμικού ικανού να υποστηρίξει την επέκταση της ηλιακής βιομηχανίας.

Ένα βασικό παραδοτέο αυτής της ροής εργασίας θα είναι η ανάπτυξη του.

 

Το βάρος σε ΝΑ Ασία, Αφρική και Λατ. Αμερική - Δηλώσεις

Εκτός από τις επίκαιρες ροές εργασίας, το GSC θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις Περιφερειακές Ομάδες της με επίκεντρο τη Νοτιοανατολική Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Αυτές οι ομάδες θα συνεργαστούν στενά με μέλη της περιοχής και τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς.

 

Δηλώσεις επιτελικών στελεχών του GSC

Για το θέμα μίλησαν 3 κορυφαία στελέχη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηλιακής Ενέργειας τα οποία εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το μέλλον των φωτοβολταϊκών.

«Η ηλιακή ενέργεια είναι μια ακμάζουσα βιομηχανία.

Έχουμε ήδη δει εντυπωσιακή ανάπτυξη σε πάνω από 1 TW εγκατεστημένης ισχύος και αποφέραμε τεράστια οφέλη, συμπεριλαμβανομένων 300 εκατομμυρίων τόνων CO2 που αποφεύχθηκε. Αλλά το πλήρες δυναμικό των ηλιακών φωτοβολταϊκών δεν έχει ακόμη ξεκλειδωθεί.

Πρέπει να ενώσουμε την παγκόσμια βιομηχανία για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές μας προκλήσεις, να μεγιστοποιήσουμε την ανάπτυξη και να παραδώσουμε την ηλιακή επανάσταση σε ταχύτητα, κλίμακα και με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.

Κάθε άτομο στον κόσμο αξίζει πρόσβαση στην ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια είτε από τη στέγη του είτε μέσω του προμηθευτή του και καμία χώρα δεν πρέπει να μείνει πίσω.

Με την ανανεωμένη στρατηγική του GSC και το αυξανόμενο δίκτυο εταιρειών μας σε όλο τον κόσμο, εργαζόμαστε πιο σκληρά από ποτέ για να το κάνουμε πραγματικότητα», δήλωσε η Sonia Dunlop (Διευθύνουσα Σύμβουλος του GSC).

«Η αλλαγή της επωνυμίας και το ανανεωμένο στρατηγικό όραμα του Global Solar Council σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή για τον οργανισμό.

Υπάρχουν στροβιλοσυμπιεστές για την επιτάχυνση της ηλιακής ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Το Παγκόσμιο Ηλιακό Συμβούλιο έχει μια αποστολή να ενώσει όλους τους φορείς ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας προς τον στόχο του κλίματος 1,5°C.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ηλιακή ενέργεια θα είναι η καρδιά του καθαρού, βιώσιμου μέλλοντός μας και προσκαλούμε όλους τους παίκτες ηλιακής ενέργειας να συμμετάσχουν στην αναζήτησή μας», δήλωσε ο Máté Heisz (Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του GSC και Διευθυντής παγκόσμιων υποθέσεων της SolarPower Europe).

 

Η Alyssa Pek (Διευθύντρια στρατηγικής και επικοινωνίας του GSC), δήλωσε:

«Η νέα μάρκα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα ανανεωμένο λογότυπο.

Είναι μια οπτική και στρατηγική αναπαράσταση της ανάπτυξής μας ως οργανισμού.

Έχουμε πάρει όλα τα στοιχεία του αρχικού μας λογότυπου και το εξελίξαμε σε ένα πιο τολμηρό σύμβολο αισιοδοξίας και ελπίδας.

Έχουμε κάνει το ίδιο πράγμα με τις στρατηγικές μας προτεραιότητες. Οικοδομούμε πάνω στο εξαιρετικό έργο των προκατόχων και των μελών μας και το εξελίσσουμε ώστε να είναι ακόμα πιο φιλόδοξο και επιδραστικό, ωφελώντας μια ευρύτερη ομάδα μελών να συνειδητοποιήσει τις δυνατότητές μας ως οργανισμός και ως κλάδος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης