Τελευταία Νέα

Η Sunlight Group επεκτείνεται στην Ισπανία

Η Sunlight Group επεκτείνεται στην Ισπανία

Συνεχίζει το μπάσιμο… στην Ιβηρική Χερσόνησο - Το 2023 απέκτησε το 65% της Logbatind στην Πορτογαλία

Η Sunlight Spain (μέλος της Sunlight Group), εδραιώνει τη θέση της στην Ιβηρική Χερσόνησο, αποδεικνύοντας τη δέσμευση του Ομίλου για επέκταση μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών σε γειτονικές χώρες.

 

Πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη, συμβάλλουν στην προώθηση του τομέα ενέργειας στην Ευρώπη, δημιουργώντας επιπλέον ευκαιρίες για καινοτομία και βιώσιμη ανάπτυξη στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Η ισπανική αγορά μπαταριών, μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τη Sunlight Group.

Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο και μια εξειδικευμένη ομάδα ανθρώπων, η Sunlight Spain επιδιώκει να φέρει την επανάσταση στην αγορά μέσω καινοτόμων λύσεων που προσφέρουν απαράμιλλη αξία στους πελάτες.

 

Τον Ιούνιο του 2023, η Sunlight Spain προχώρησε στην απόκτηση του 65% της Logbatind στην Πορτογαλία και οι μέτοχοι της Logbatind στην απόκτηση του 35% στην Sunlight Spain. Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία που ενδυναμώνει την παρουσία της Sunlight Group στην Ιβηρική Χερσόνησο. Μαζί με τους συνεργάτες της, η εταιρεία, θα ενισχύσει τη δυνατότητα της να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών σε ολόκληρη την περιοχή, ξεκλειδώνοντας παράλληλα ευκαιρίες για λειτουργική απόδοση μεταξύ Πορτογαλίας και Ισπανίας.

Η Ισπανία αναδύεται ως μία από τις πλέον υποσχόμενες αγορές της Ευρώπης για λύσεις αποθήκευσης ενέργειας και μπαταριών. Η ισπανική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει αρκετές πολιτικές καθαρής ενέργειας για να τονώσει την τοπική αγορά και να επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση, με την αποθήκευση ενέργειας και τις μπαταρίες να διαδραματίζουν καίριο ρόλο. Η Sunlight Spain προσβλέπει στην κατάκτηση ηγετικής θέσης στην ισπανική αγορά εντός της επόμενης τριετίας, αξιοποιώντας τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων της και τις στρατηγικές για άμεση προσέλκυση πελατών. Στοχεύοντας ακόμη στη Λατινική Αμερική, η Sunlight Spain ισχυροποιεί τη θέση της ως βασικός παίκτης στον ευρύτερο τομέα των βιομηχανικών μπαταριών στην περιοχή, διατηρώντας ταυτόχρονα τις μακροχρόνιες συνεργασίες της με τους τοπικούς προμηθευτές των προϊόντων της. Με εγκαταστάσεις σε νέο, υπερσύγχρονο αποθηκευτικό χώρο στη Μαδρίτη, κοντά σε μεγάλα κέντρα μεταφοράς, η εταιρεία υπογραμμίζει τη δέσμευσή της για απρόσκοπτη υποστήριξη και άρτια εξυπηρέτηση πελατών.

Ο Martin Hartmann, Chief Commercial Officer Mobility της Sunlight Group, δήλωσε: «Η Ισπανία εδραιώνεται ως δύναμη στην αγορά λύσεων αποθήκευσης ενέργειας και μπαταριών της Ευρώπης, και είναι μεγάλη ικανοποίηση που η Sunlight Group θα έχει παρουσία σε αυτήν την αγορά. Αυτό θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε στους πελάτες μας σημαντικά ενισχυμένη υποστήριξη σε όλους τους τομείς και να διασφαλίσουμε αξιόπιστη και ευέλικτη παράδοση. Θα επεκτείνουμε επίσης ουσιαστικά τη γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών μας με καινοτόμα συστήματα μπαταριών ιόντων λιθίου και λύσεις "Energy as a Service”».

Σχετικά με τη Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας

Η Sunlight Group, με 30 και πλέον χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή μπαταριών τεχνολογίας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου, κατέχει ηγετική θέση στις βιομηχανικές μπαταρίες για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics), και ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρικών περονοφόρων, των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για εφαρμογές εντός και εκτός δικτύου, καθώς και για οικιακές εφαρμογές.

Η Sunlight εφοδιάζει τη διεθνή αγορά με καινοτόμα και οικονομικά αποδοτικά προϊόντα, τα οποία κατασκευάζονται και συναρμολογούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, και διατίθενται είτε απευθείας είτε μέσω δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε περισσότερες από 115 χώρες.

Η Sunlight Group λειτουργεί επίσης γραφεία πωλήσεων και υποστήριξης πελατών και αποθηκευτικούς χώρους στα κράτη όπου δραστηριοποιείται παραγωγικά, καθώς και τη Ρουμανία, την Ολλανδία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Αυστραλία.

Με μία εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα σε κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης, και περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας σε καινοτόμα προϊόντα ιόντων λιθίου, η Sunlight Group επενδύει σε νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη βιώσιμων και ολοκληρωμένων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας που βασίζονται σε ανεπτυγμένο λογισμικό.

Η εταιρεία συνδυάζει το επιχειρηματικό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας που υποστηρίζεται από μία από τις πλέον προηγμένες μονάδες ανακύκλωσης στην Ευρώπη, με τον τεχνολογικό αγνωστικισμό και τη γνώση που βασίζεται σε δεδομένα, για να αναπτύσσει περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για τη βιομηχανική ηλεκτροκίνηση, την ηλεκτροκίνηση για οχήματα αναψυχής, και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Λύσεις που καθιστούν τη βιώσιμη ενέργεια πιο προσιτή και αξιόπιστη, και συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση και ασφάλεια. Ως υπερήφανο μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, η Sunlight Group δεσμεύεται να ευθυγραμμίζει τη στρατηγική και λειτουργία της σύμφωνα με τις οικουμενικές αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Και δεσμεύεται επίσης να αναλαμβάνει δράσεις που προωθούν τους κοινωνικούς στόχους.

H Sunlight είναι μέλος του Ομίλου Olympia, ενός διεθνούς επενδυτικού Ομίλου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.the-sunlight-group.com/en/global/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης