Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τουρκία: Αύξηση 40% στους δασμούς στα κινεζικά EV - Έρχεται η σειρά της Ευρώπης (Reuters)

Τουρκία: Αύξηση 40% στους δασμούς στα κινεζικά EV - Έρχεται η σειρά της Ευρώπης (Reuters)
Η Τουρκία προχωράει στο πρώτο εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικό όχημα, από τη μάρκα Togg
Σχετικά Άρθρα
Σε γενναία αύξηση των δασμών της στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα προχωράει η Τουρκία, η οποία αποφάσισε την αύξηση σε όλες τις αφίξεις οχημάτων από την Κίνα κατά 40%, στον αγώνα της να ελαττώσει τις εισαγωγές από τον ασιατικό γίγαντα και να ρίξει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρει το Reuters, ο δασμός που θα επιβληθεί θα είναι πάνω από 6.500 ευρώ, όπως αναφέρει η σχετική προεδρική απόφαση που δημοσιεύθηκε. 
 
Να σημειωθεί πως η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα Ιουλίου.
 
Βήματα στην παραγωγή EV κάνει η Τουρκία
 
Η Τουρκία είχε αυξήσει τον τελωνειακό δασμό στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα το 2023 για να στηρίξει το πρώτο εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικό όχημα της χώρας, της μάρκας Togg.
 
Η γειτονική χώρα λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού που έφθασε περίπου το 75,5% στα τέλη Μαΐου, διατηρώντας σφιχτή νομισματική πολιτική, ενισχύοντας τη δημοσιονομική της θέση και μειώνοντας το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.
 
Είναι γεγονός πως η Κίνα αντιμετωπίζει κλιμακούμενες εμπορικές πιέσεις παγκοσμίως λόγω των αυξανόμενων εξαγωγών της σε ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία πολλές χώρες υποστηρίζουν ότι επιδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από το Πεκίνο για να στηρίξει την παραπαίουσα οικονομία της.
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα αν θα επιβάλει προσωρινούς πρόσθετους δασμούς.
 
www.worldenergynews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης