Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου μετά τις εκθέσεις του API (Oil Price)

Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου μετά τις εκθέσεις του API (Oil Price)
Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονταν πτωτικά πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων API την Τρίτη
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά 4,052 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 24 Μαΐου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API), αφού οι αναλυτές είχαν προβλέψει μείωση κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια.

Σύμφωνα με το Oil Price, για την προηγούμενη εβδομάδα, το API ανέφερε μια πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 6,490 εκατομμύρια βαρέλια.

Την Τρίτη, το Υπουργείο Ενέργειας (DoE) ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στο Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου (SPR) αυξήθηκαν κατά 0,9 εκατομμύρια βαρέλια στις 31 Μαΐου.

Τα αποθέματα ανέρχονται πλέον σε 340,2 εκατομμύρια βαρέλια - το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2023, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλότερα από τα 656 εκατομμύρια βαρέλια που υπήρχαν τον Ιούνιο του 2020.

Συνέχεια στις απώλειες

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονταν πτωτικά πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων API την Τρίτη - μια απώλεια που ξεκίνησε τη Δευτέρα, καθώς η αγορά χώνευε με δυσφορία την απόφαση του ΟPEC+ και το σχέδιό του να αυξήσει σταδιακά την παραγωγή, παρατείνοντας παράλληλα τις εθελοντικές περικοπές παραγωγής για ορισμένα μέλη του μέχρι το 2025.  

Εχθές (4/6) το απόγευμα, το αργό τύπου Brent διαπραγματευόταν με πτώση 0,82 δολάρια την ημέρα στα 77,54 δολάρια - κατά περίπου 6 δολάρια ανά βαρέλι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα τέτοια εποχή, ενώ το αμερικανικό βαρέλι αναφοράς WTI διαπραγματευόταν επίσης με πτώση ημέρας στο -1,24% στα 73,30 δολάρια - επίσης σχεδόν 6 δολάρια πτώση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.    

Αύξηση και στα αποθέματα της βενζίνης

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν και αυτή την εβδομάδα, κατά 4,026 εκατ. βαρέλια, μετά τη μείωση κατά 452.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Την περασμένη εβδομάδα, τα αποθέματα βενζίνης ήταν περίπου 1% κάτω από τον μέσο όρο πενταετίας για αυτή την εποχή του έτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EIA.

Τα αποθέματα αποσταγμάτων σημείωσαν επίσης αύξηση αυτή την εβδομάδα, κατά 1,975 εκατομμύρια βαρέλια, επιπλέον της αύξησης της προηγούμενης εβδομάδας κατά 2,045 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα αποστάγματα ήταν 6% κάτω από τον μέσο όρο πενταετίας για την εβδομάδα που έληξε στις 24 Μαΐου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EIA.

Τέλος, τα αποθέματα του Cushing στρογγυλοποίησαν τα κέρδη αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του API, σημειώνοντας αύξηση κατά 983.000 βαρέλια μετά από μείωση κατά 1,706 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης