Ενέργεια

Ζημιές 166 εκατ. δολ. ανακοίνωσε για το 2-23 η Tellurian

Ζημιές 166 εκατ. δολ. ανακοίνωσε για το 2-23 η Tellurian
Η καθαρή ζημία της Tellurian αυξήθηκε πάνω από τρεις φορές σε σύγκριση με τα 49,8 εκατ. δολάρια το 2022
Καθαρές ζημιές ύψους 166,2 εκατ. δολ. ανακοίνωσε για το 2023 ο αμερικανικός κολοσσός του LNG, Tellurian, ενώ συνεχίζει να εργάζεται για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την πρώτη φάση της μονάδας εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Driftwood στη Λουιζιάνα.

Η καθαρή ζημία της Tellurian αυξήθηκε πάνω από τρεις φορές σε σύγκριση με τα 49,8 εκατ. δολάρια το 2022.

Η εταιρεία είχε έσοδα περίπου 166,1 εκατ. δολάρια από το φυσικό αέριο, εξαιτίας των μειωμένων τιμών φυσικού αερίου και των αυξημένων όγκων παραγωγής για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023, σε σχέση με 391,9 εκατ. δολάρια σε συνολικά έσοδα για το 2022.

Η Tellurian παρήγαγε 72,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023, σε σύγκριση με 47,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2022, ενώ στις 31 Δεκεμβρίου 2023, τα περιουσιακά στοιχεία φυσικού αερίου της περιελάμβαναν 30.034 καθαρά στρέμματα και συμφέροντα σε 161 παραγωγικές πηγές, ενώ η εταιρεία διέθετε σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων περίπου 75,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tellurian δήλωσε ότι διερευνά την πώληση των upstream περιουσιακών στοιχείων της Haynesville, καθώς εργάζεται για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την πρώτη φάση του έργου LNG Driftwood αξίας περίπου 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η δήλωση του προέδρου

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης, η Tellurian στοχεύει στην κατασκευή δύο μονάδων υγροποιημένου φυσικού αερίου κοντά στη λίμνη Charles με εξαγωγική ικανότητα έως και 11 εκατ. τόνους ετησίως, ωστόσο προς το παρόν η εταιρεία εξακολουθεί να εργάζεται για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tellurian, Octavio Simoes, ανέφερε σε δήλωσή του ότι «η πρόσφατη παράταση της εντολής της FERC για την κατασκευή και των πέντε μονάδων της Driftwood, με δυναμικότητα 27,6 εκατ. τόνων ετησίως, σε συνδυασμό με την άδεια εξαγωγής της συμφωνίας μη ελεύθερων συναλλαγών, διαφοροποίησαν το έργο και ενέτειναν τις εμπορικές μας συζητήσεις».
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης