Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 1,1% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 1,1% για τον Nasdaq

223 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς η αγορά παρακολουθεί τα αποτελέσματα των εταιρειών τεχνολογίας με μεγάλη κεφαλαιοποίηση και την απόφαση της Federal Reserve για την πολιτική επιτοκίων.


Ο Dow Jones κέρδισε 223 μονάδες, ή 0,59% στις 38.332 μονάδες
Ο S&P 500 κέρδισε 0,76% στις 4.927 μονάδες, πάνω από το υψηλότερο κλείσιμο των 4.894,16, που έφτασε στις 25 Ιανουαρίου.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,2% στις 642,55 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,1% στις 15.628 μονάδες.

Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί την πιο πολυσύχναστη περίοδο της εταιρικών αποτελεσμάτων, με το 19% του S&P 500 να αναφέρει κέρδη. Microsoft, Apple, Meta, Amazon και η Alphabet - μέρος του βασικού ομίλου μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας που ηγήθηκαν του φετινού ράλι - θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματά τους. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν επίσης πολλές επιχειρήσεις του Dow που ανακοινώνουν τα τριμηνιαία κέρδη τους, συμπεριλαμβανομένων των Boeing και Merck.

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα ξεκινήσει τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της την Τρίτη. Οι επενδυτές είναι σχεδόν βέβαιοι ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά. Σύμφωνα με τον Όμιλο CME, οι traders στην αγορά συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed έδωσαν σχεδόν 97% πιθανότητα η Fed να μην μειώσει τα επιτόκια στην επερχόμενη συνεδρίαση.

«Αυτή η εβδομάδα θα μπορούσε να είναι καθοριστική», δήλωσε ο Chris Larkin, επικεφαλής του τμήματος συναλλαγών και επενδύσεων στο E-Trade. «Αν η αγορά πρόκειται να διατηρήσει την τελευταία της έκρηξη, ίσως χρειαστεί να αποφύγει τις απογοητεύσεις για τα κέρδη από τη σειρά Big Tech αυτής της εβδομάδας, να λάβει ενθαρρυντικά νέα από τη Fed για τα επιτόκια και να δει θέσεις εργασίας που είναι σταθερές, αλλά όχι πολύ καυτές».

Η iRobot σημείωσε κατακόρυφη πτώση άνω του 9% μετά την είδηση ότι η Amazon δεν θα προχωρήσει στην συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης