Ενέργεια

Οι ΗΠΑ αγοράζουν 3 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για στρατηγικό απόθεμα

Οι ΗΠΑ αγοράζουν 3 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για στρατηγικό απόθεμα

 Αγόρασε το πετρέλαιο κατά μέσο όρο 77,31 δολ. το βαρέλι, κάτω από τα 95 δολ. που πούλησε το πετρέλαιο το 2022

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκλήρωσαν τα συμβόλαια για την αγορά τριών εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου για να βοηθήσουν στην αναπλήρωση του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου (SPR) μετά τη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία πέρυσι, ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι αγόρασε το πετρέλαιο, για παράδοση σε μια τοποθεσία στο Μπιγκ Σπρινγκ του Τέξας, κατά μέσο όρο 77,31 δολ. το βαρέλι, κάτω από τα 95 δολ. το βαρέλι που πούλησε το πετρέλαιο το 2022.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου του ρεκόρ των 180 εκατομμυρίων βαρελιών, για να βοηθήσει στον έλεγχο των τιμών του πετρελαίου μετά την εισβολή της Ρωσίας, ενός μεγάλου εξαγωγέα αργού, στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ έχουν τώρα αγοράσει περίπου 14 εκατομμύρια βαρέλια για αναπλήρωση μετά τις πωλήσεις του περασμένου έτους. Περίπου 4 εκατομμύρια βαρέλια επιστρέφουν επίσης στο SPR έως τον Φεβρουάριο, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου επιστρέφουν το πετρέλαιο που τους είχε δανειστεί μέσω ανταλλαγής.

Στην τελευταία συναλλαγή, η Sunoco Partners Marketing & Terminals LP πούλησε 1,2 εκατομμύρια βαρέλια στο SPR, ενώ η Macquarie Commodities Trading US LLC και η Phillips 66 πούλησαν περίπου 900.000 βαρέλια η κάθεμια, ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας στον ιστότοπό του.

Το Υπουργείο Ενέργειας είχε ήδη εξασφαλίσει την ακύρωση 140 εκατομμυρίων βαρελιών σε πωλήσεις με εντολή του Κογκρέσου από το SPR που είχαν προγραμματιστεί από τα τέλη του τρέχοντος έτους έως τα τέλη του 2026. Η ακύρωση «οδήγησε σε σημαντική πρόοδο προς την αναπλήρωση», ανέφερε το υπουργείο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης