Ενέργεια

Mαύρη Θάλασσα: Καθυστερούν οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας από το Νοβοροσίσκ λόγω κακοκαιρίας

Mαύρη Θάλασσα: Καθυστερούν οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας από το Νοβοροσίσκ λόγω κακοκαιρίας

 Ορισμένα πετρελαιοφόρα περιμένουν να αποπλεύσουν από τις αρχές Νοεμβρίου

 

Οι εξαγωγές πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου της Ρωσίας από τον τερματικό σταθμό του Novorossiysk της Μαύρης Θάλασσας περιορίζονται καθώς η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στις φορτώσεις, δήλωσαν τη Δευτέρα δύο πηγές του Reuters που γνωρίζουν τις λειτουργίες του λιμανιού.

Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας έχει πληγεί από σφοδρές καταιγίδες από την Παρασκευή, προκαλώντας διατάραξη της διακίνησης και ζημιές σε σπίτια και υποδομές.

"Είναι ένα χάος στο λιμάνι. Ο τερματικός σταθμός έχει ανοίξει πολλές φορές για σύντομα χρονικά διαστήματα, αλλά δεν σημειώθηκε πραγματική πρόοδος στις φορτώσεις", είπε μια από τις πηγές.
Ορισμένα πετρελαιοφόρα περιμένουν να αποπλεύσουν από τις αρχές Νοεμβρίου, είπε η πηγή.

Η δεύτερη πηγή είπε ότι αναμένει μεγάλος όγκος αργού πετρελαίου που έχει προγραμματιστεί για φόρτωση αυτόν τον μήνα να μεταφερθεί στον Δεκέμβριο.

Το σχέδιο φόρτωσης πετρελαίου του Νοεμβρίου για το Νοβοροσίσκ είχε οριστεί αρχικά σε 2,42 εκατομμύρια μετρικούς τόνους. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο μετρικοί τόνοι αυτού του όγκου καθυστέρησαν, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

Η κακοκαιρία στη Μαύρη Θάλασσα αύξησε επίσης τον χρόνο διέλευσης από τα τουρκικά στενά, τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια, ανέφεραν οι πηγές. Ένα ταξίδι μετ' επιστροφής μέσω των στενών διαρκεί τώρα 12 ημέρες σε σύγκριση με περίπου τέσσερις ημέρες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Riverlake.
Το μονοπώλιο του ρωσικού πετρελαιαγωγού Transneft ανακοίνωσε ότι διέκοψε τις φορτώσεις πετρελαίου από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ λόγω καταιγίδων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο εκπρόσωπο της Transneft.

Ο κοντινός τερματικός σταθμός της κοινοπραξίας αγωγών Κασπίας (CPC) έκλεισε επίσης λόγω καταιγίδων. Η CPC είναι μια κύρια οδός εξαγωγής για το αργό πετρέλαιο του Καζακστάν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης