Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P και 0,5% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P και 0,5% για τον Nasdaq

57 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα τελευταία πρακτικά thw συνεδρίασης της Federal Reserve, όπου οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν καμία ένδειξη για μειώσεις επιτοκίων.


Ο Dow Jones έχασε 57 μονάδες, ή 0,16% στις 35.093 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,20% στις 4.538 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,21% στις 642,92 μονάδες.
O Nasdaq υποχώρησε 0,59% στις 14.199 μονάδες.

Η Fed ανέφερε ότι η πολιτική θα πρέπει να παραμείνει «περιοριστική» εν μέσω ανησυχιών ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να είναι επίμονος ή υψηλότερος. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής άφησαν το επιτόκιο αναφοράς στο 5,25% έως 5,5% κατά τη διάρκεια της συνάντησης 31ης Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου.

«Στη συζήτηση για τις προοπτικές πολιτικής, οι συμμετέχοντες συνέχισαν να κρίνουν ότι ήταν κρίσιμο η στάση της νομισματικής πολιτικής να παραμείνει αρκετά περιοριστική για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο στόχο 2% της Επιτροπής με την πάροδο του χρόνου», αναφέρουν τα πρακτικά.

Η τιμολόγηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed δείχνει σχεδόν ομοφωνία ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα διατηρήσει σταθερή στην προσεχή συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο και τιμολογεί με περικοπές από τον Μάιο.

Καθώς τα επιτόκια παραμένουν «υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», τα στοιχεία στέγασης δείχνουν ότι ο περασμένος μήνας ήταν δύσκολος για τους υποψήφιους αγοραστές κατοικιών. Οι υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών τον Οκτώβριο ανήλθαν σε 3,79 εκατομμύρια μονάδες, έναντι εκτιμήσεων 3,9 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών. Αυτό σηματοδότησε τον χαμηλότερο ρυθμό πωλήσεων από τον Αύγουστο του 2010 και πτώση 14,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Lowe’s υποχώρησε 3,3% μετά τη μείωση των προοπτικών πωλήσεων ολόκληρου του έτους. Η American Eagle υποχώρησε 15% μετά από ασθενέστερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη για τα λειτουργικά έσοδα για ολόκληρο το έτος.

Εν τω μεταξύ, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon έχασε 1,8% αφού ο David Faber του CNBC ανέφερε επικαλούμενος πηγές ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος eff Bezos μπορεί να πουλά περισσότερες μετοχές, μετά την εκφόρτωση 1,67 εκατομμυρίων μετοχών την περασμένη εβδομάδα.

Οι traders θα στρέψουν επίσης την προσοχή τους στα κέρδη από τη Nvidia και HP. Οι μετοχές της Nvidia έφτασαν σε υψηλό όλων των εποχών τη Δευτέρα, αλλά υποχώρησαν 0,6% την Τρίτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης