Ενέργεια

Reuters: Μείωση 6,7% στις εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την ΕΕ το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου

Reuters: Μείωση 6,7% στις εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την ΕΕ το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου
Οι προμήθειες   από την 1η έως τις 15 Νοεμβρίου μέσω του Turkish Stream και της Ουκρανίας έφθασαν τα 1,2 bcm

Οι μέσες ημερήσιες προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom μειώθηκαν κατά 6,7% το πρώτο εξάμηνο του Νοεμβρίου από τα επίπεδα του Οκτωβρίου, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Οι υπολογισμοί, βασισμένοι σε δεδομένα από τον ευρωπαϊκό όμιλο μεταφοράς φυσικού αερίου Entsog και τις ημερήσιες εκθέσεις της Gazprom για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, έδειξαν ότι οι μέσες ημερήσιες εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω αγωγών μειώθηκαν στα 82,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) το πρώτο μισό του μήνα από 88,4 mcm τον Οκτώβριο.

Η Gazprom δεν έχει δημοσιεύσει δικά της στατιστικά στοιχεία από την αρχή του έτους.

Πως διαμορφώθηκαν οι εξαγωγές

Οι συνολικές προμήθειες της Gazprom στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η έως τις 15 Νοεμβρίου μέσω του Turkish Stream και της Ουκρανίας έφθασαν περίπου τα 1,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm). Για ολόκληρο τον Οκτώβριο, οι εξαγωγές ανήλθαν σε 2,74 bcm.

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom στην Ευρώπη από την αρχή του χρόνου έως σήμερα έχουν φθάσει περίπου τα 24,4 bcm.

Εάν οι προμήθειες συνεχίσουν να κινούνται σύμφωνα με τον τρέχοντα ρυθμό μέχρι το τέλος του έτους, το ποσοστό για ολόκληρο το 2023 θα μπορούσε να μειωθεί περισσότερο από το μισό σε 28-29 bcm από 62 bcm το 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης