Ενέργεια

Η Exxon Mobil θα πουλήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στον τερματικό σταθμό LNG της Ιταλίας στη BlackRock

Η Exxon Mobil θα πουλήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στον τερματικό σταθμό LNG της Ιταλίας στη BlackRock
Θυγατρική της QatarEnergy (22%) και της ιταλικής Snam (7,3%) κατέχει τα υπόλοιπα μερίδια του τερματικού σταθμού
Η Exxon Mobil επέλεξε την BlackRock ως πιθανό αγοραστή για το πλειοψηφικό της μερίδιο στον κύριο τερματικό σταθμό εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Ιταλίας, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Exxon δήλωσε τον Μάρτιο ότι σκέφτεται να πουλήσει το 70,68% της συμμετοχής της στον υπεράκτιο τερματικό σταθμό LNG της Αδριατικής ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής εκποίησης μη βασικών περιουσιακών στοιχείων.

Θυγατρική της QatarEnergy (22%) και της ιταλικής εταιρείας εκμετάλλευσης δικτύου φυσικού αερίου Snam (7,3%) κατέχει τα υπόλοιπα μερίδια του τερματικού σταθμού, περίπου 9 μίλια (15 χιλιόμετρα) από την ακτογραμμή του Βένετο.

Έντονο ενδιαφέρον

Η πώληση προσέλκυσε το ενδιαφέρον από ταμεία υποδομής και διεθνείς ομίλους, καθώς η Ιταλία αναμένεται να αυξήσει τις εισαγωγές LNG για να αντικαταστήσει εν μέρει το φυσικό αέριο που έπαιρνε μέσω αγωγού από τη Ρωσία.

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς όμιλοι ανταγωνίστηκαν για τη συμφωνία, με ολόκληρο το τερματικό επαναεριοποίησης λέγεται ότι αποτιμάται σε περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.

«Η επιλογή είναι το αποτέλεσμα μιας ενδελεχούς διαδικασίας αξιολόγησης στην οποία συμμετείχαν αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές», δήλωσε εκπρόσωπος της Exxon.

Η Exxon είπε ότι συνεχίζει να εργάζεται για τη συναλλαγή καθώς δεν έχει επιτευχθεί τελική συμφωνία. Οι όροι δεν αποκαλύφθηκαν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης