Ενέργεια

Συνεργασία Flix και Scania σε λεωφορεία που θα κινούνται με LNG

Συνεργασία Flix και Scania σε λεωφορεία που θα κινούνται με LNG
Η μείωση των εκπομπών CO2 αναμένεται να φτάσει κατά 80%
Σχετικά Άρθρα

Η γερμανική Flix και η σουηδική Scania ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιτρέψουν σε έως και 50 πούλμαν της Flix να χρησιμοποιούν LNG και bio-LNG ως καύσιμο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το lngprime.

Από αυτή την άποψη, η Flix και η Scania συνήψαν μια μακροπρόθεσμη συνεργασία για να επιτρέψουν «πιο βιώσιμα» ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες βλέπουν αυτή τη συνεργασία ως μια ευκαιρία για να επιταχυνθεί η «πράσινη μετάβαση» στους δρόμους, αναπτύσσοντας νέες λύσεις στις υποδομές.

Oι τεχνολογίες καυσίμων

Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται, αναπτύσσονται και κατασκευάζονται από τη Scania, έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν τη χρήση LNG και bio-LNG εναλλακτικά για να διευκολύνουν τη μετάβαση προς την «πιο βιώσιμη» λύση αερίου, είπαν. Επίσης, στην αρχική φάση του έργου, τα πούλμαν θα κινούνται με διαφορετικά μείγματα καυσίμων βιολογικής και ορυκτής προέλευσης.

Ο στόχος του έργου είναι να αυξηθεί σταδιακά το μερίδιο bio-LNG από οργανικά απόβλητα σε τέτοια μείγματα έως ότου τα λεωφορεία λειτουργούν πλήρως με bio-LNG, με αποτέλεσμα την αναμενόμενη μείωση των εκπομπών CO2 περίπου 80% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι εταίροι αναμένουν να ολοκληρώσουν τον εξοπλισμό των πούλμαν μέχρι το τέλος του 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης