Ενέργεια

Bloomberg: Η Ρωσία θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου τον Σεπτέμβριο

Bloomberg: Η Ρωσία θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου τον Σεπτέμβριο
Οι ρωσικές Αρχές συνιστούν στα διυλιστήρια να περιορίσουν τις εξαγωγές

Εν μέσω συντήρησης του διυλιστηρίου και της αύξησης των εγχώριων τιμών καυσίμων, η Ρωσία πρόκειται να μειώσει τις εξαγωγές ντίζελ της από τα λιμάνια της στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα κατά σχεδόν 25% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τα σχέδια εξαγωγών για τον Αύγουστο, ανέφερε την Παρασκευή 8/9/2023 το Bloomberg, επικαλούμενο στοιχεία της βιομηχανίας που είχε δει.

Οι Αρχές της Ρωσίας συνιστούν στα διυλιστήρια να περιορίσουν τις εξαγωγές και να πωλούν περισσότερα καύσιμα στο εσωτερικό για να καλύψουν την τοπική ζήτηση, αλλά η σύσταση δεν είναι νομικά δεσμευτική, σύμφωνα με τον έγκριτο όμιλο Μέσων Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, οι αποστολές ντίζελ από τα δυτικά λιμάνια της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εξαγωγών από τη Λευκορωσία, προγραμματίζονται σε 1,874 εκατομμύρια τόνους τον Σεπτέμβριο, ή 466.000 βαρέλια την ημέρα (bpd), από περίπου 600.000 bpd που είχαν προγραμματιστεί για τις εξαγωγές του Αυγούστου,.

Το σχέδιο για τις εξαγωγές ντίζελ τον Σεπτέμβριο προβλέπει τις χαμηλότερες αποστολές από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, όταν πραγματοποιήθηκε η εαρινή συντήρηση του διυλιστηρίου. Τώρα η φθινοπωρινή συντήρηση του διυλιστηρίου μειώνει επίσης τις εξαγωγές ντίζελ από τη Ρωσία.


Reuters:
Αναμένεται αύξηση κατά 44% της πρωτογενούς διύλισης πετρελαίου

Η δυναμικότητα πρωτογενούς διύλισης πετρελαίου που θα είναι εκτός σύνδεσης στη Ρωσία αναμένεται να αυξηθεί κατά 44% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο εν μέσω εποχικής συντήρησης, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Reuters με βάση στοιχεία από πηγές του κλάδου.

Έως και 4,635 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι της ικανότητας διύλισης της Ρωσίας αναμένεται να είναι εκτός λειτουργίας αυτόν τον μήνα, ανέφεραν πηγές του κλάδου στο Reuters.


Αυξημένα έσοδα για την Ρωσία τον Ιούλιο

Τα έσοδα από τις εξαγωγές της Ρωσίας, στα 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο, αυξήθηκαν κατά 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ιούνιο, αλλά ήταν 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2022, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οργανισμού.

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων της Ρωσίας παρέμειναν σταθερές σε περίπου 7,3 εκατομμύρια bpd τον Ιούλιο, ενώ οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και οι μικρότερες διαφορές τιμών για το ρωσικό αργό ώθησαν τα έσοδα της Μόσχας υψηλότερα σε σύγκριση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) στην αγορά της..

Οι χαμηλότερες αποστολές ντίζελ στο εξωτερικό θα σήμαιναν χαμηλότερα έσοδα από τις εξαγωγές για τη Ρωσία, η οποία συνεχίζει να κερδίζει δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ κάθε μήνα από τις εξαγωγές αργού και προϊόντων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης