Ευρώπη

Ρουμανία: Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακαλεί άδειες παρόχων για υπερβολικές χρεώσεις

Ρουμανία: Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακαλεί άδειες παρόχων για υπερβολικές χρεώσεις
Tον Ιανουάριο η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε με ταχείς ρυθμούς φθάνοντας στο ιστορικό υψηλό ρεκόρ των 143 ευρώ/ανά MWh στο τέλος του μήνα, ποσό διπλάσιο σε σχέση με τις πρώτες ημέρες του έτους.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργεια της Ρουμανίας (ANRE) θα ανακαλέσει τις άδειες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τρεις ή τέσσερις εταιρείες, που δημιούργησαν προβλήματα στην αγορά τον Ιανουάριο του 2017, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αρχής Niculae Havrilet, σύμφωνα με δημοσίευμα της economica.net.
Ειδικότερα, τον Ιανουάριο η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε με ταχείς ρυθμούς φθάνοντας στο ιστορικό υψηλό ρεκόρ των 143 ευρώ/ανά MWh στο τέλος του μήνα, ποσό διπλάσιο σε σχέση με τις πρώτες ημέρες του έτους.
Η ANRE ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, καθώς αρκετοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας κατήγγειλαν τις συμβάσεις τους με πελάτες τους, προκειμένου να πωλούν την ενέργεια σε πολύ υψηλότερες τιμές.
Σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Ρουμανίας, οι εταιρείες αυτές εκτός από την ανάκληση των αδειών τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και την επιβολή προστίμων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ANRE διαπίστωσε, ότι συνολικά επτά ή οκτώ προμηθευτές προκάλεσαν με την παραπάνω ενέργειά τους ζημίες συνολικού ύψους 96,7 εκατομμυρίων ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης