Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επιμερισμός σε 3 - 5 έτη οι αναδρομικές αυξήσεις των τελών για τους πρώτους μήνες του 2023

Επιμερισμός σε 3 - 5 έτη οι αναδρομικές αυξήσεις των τελών για τους πρώτους μήνες του 2023
Η απόφαση της ΡΑΑΕΥ δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί
Σχετικά Άρθρα

Σε διάστημα τριών έως πέντε ετών θα κατανεμηθεί η αύξηση των τελών χρήσης του δικτύου μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για τους πρώτους μήνες του 2023 μετά την απόφαση της ΡΑΑΕΥ να εγκρίνει την αύξηση του WACC τόσο για τον ΑΔΜΗΕ όσο και για τον ΔΕΔΔΗΕ.

Η σχετική απόφαση ελήφθη την περασμένη Παρασκευή 21/7 από την ΡΑΑΕΥ μετά από μακράς διάρκειας συνεδρίασης της Ολομέλειας της Αρχής και προβλέπει ότι:
- για τον ΑΔΜΗΕ το WACC της τριετίας 2023, 2024, 2025 θα είναι στο 7,51%,
- για τον ΔΕΔΔΗΕ στο 7,66% για τη διετία 2023-2024.

Η απόφαση της ΡΑΑΕΥ δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί, ώστε να αποσταλεί επισήμως στους Διαχειριστές, ωστόσο ίντός της ημέρας θα τους σταλεί ηλεκτρονική επιστολή ενημέρωσης προκειμένου να προχωρήσουν τις διαδικασίες αναθεώρησης των τιμολογίων.

Σε ότι αφορά τους πρώτους μήνες του 2023 οπότε και έχει υπάρξει υποανάκτηση αφού τα τιμολόγια των διαχειριστών ήταν προσδιορισμένα με βάση το προηγούμενο WACC που είχε εγκρίνει η ΡΑΑΕΥ, η Αρχή θα υπολογίσει τις επιπτώσεις στις τελικές χρεώσεις των δικτύων και αναλόγως θα ζητήσει από τους Διαχειριστές να κατανείμουν τις αυξήσεις σε διάστημα τριών ή και πέντε ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το WACC που είχε εγκριθεί από τη ΡΑΑΕΥ για τον ΑΔΜΗΕ πριν την πρόσφατη αναθεώρηση ήταν 6,1% και ο ίδιος ο Διαχειριστής είχε ζητήσει αύξηση στο 8,51%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης