Ενέργεια

NY Power Authority: Η μετάβαση της Νέας Υόρκης προς την καθαρή ενέργεια είναι η μεγάλη πρόκληση για το 2023

NY Power Authority: Η μετάβαση της Νέας Υόρκης προς την καθαρή ενέργεια είναι η μεγάλη πρόκληση για το 2023

Eχει θέσει ως στόχο να παράγει το 70% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

 

Η στροφή σε καθαρή ηλεκτρική ενέργεια με καύση φυσικού αερίου είναι η κορυφαία πρόκληση της βιομηχανίας ηλεκτρισμού της Νέας Υόρκης φέτος, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της New York Power Authority.

"Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, νομίζω, που αντιμετωπίζουμε εμείς και η βιομηχανία", δήλωσε ο Justin Driscoll, ο οποίος ηγείται της μεγαλύτερης κρατικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, στη σύνοδο κορυφής BNEF.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει θέσει ως στόχο να παράγει το 70% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως η αιολική, η ηλιακή και η υδροηλεκτρική ενέργεια έως το 2030 και 100% ηλεκτρική ενέργεια με μηδενικές εκπομπές μια δεκαετία αργότερα.

Από πέρυσι, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο αντιπροσώπευαν σχεδόν τα τρία πέμπτα της παραγωγικής ικανότητας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Η διατήρηση της αξιοπιστίας του δικτύου, ενώ η μεταφορά των μονάδων φυσικού αερίου εκτός σύνδεσης θα είναι κορυφαία πρόκληση φέτος, είπε ο Driscoll. Η πολιτεία προσπαθεί επίσης να επεκτείνει τις δυνατότητες υδροηλεκτρικής ενέργειας και την αποθήκευση μπαταριών ως βασικά μέτρα για την επίτευξη των στόχων του που βασίζονται στο κλίμα, είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης