Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Δάνειο ύψους 300 εκατ. ευρώ στην Repsol για μηδενικές εκπομπές CO2 ως το 2050

Δάνειο ύψους 300 εκατ. ευρώ στην Repsol για μηδενικές εκπομπές CO2 ως το 2050
Στο επίκεντρο οι αρχές των ESG

Το Επίσημο Ινστιτούτο Πιστώσεων της Ισπανίας (ICO) χορήγησε στη Repsol δάνειο 300 εκατομμυρίων ευρώ που υποστηρίζει τη στρατηγική της για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050.

Αυτή η χρηματοδότηση, που συνδέεται με κριτήρια βιωσιμότητας, επικεντρώνεται στη μετατροπή των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Repsol σε πολυενεργειακούς κόμβους, ικανούς να παράγουν προϊόντα με χαμηλό, μηδενικό ή και αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα, με βάση την καινοτομία και την κυκλική οικονομία.

Οι επενδύσεις που χρηματοδοτούνται με αυτό το δάνειο θα συμβάλουν συγκεκριμένα στη συνεχή πρόοδο της Repsol στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και τον μετασχηματισμό των βιομηχανικών της συγκροτημάτων στην Ιβηρική Χερσόνησο: A Coruna, Bilbao, Tarragona, Puertollano και Cartagena στην Ισπανία και Sines στην Πορτογαλία.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής του δανείου στη Μαδρίτη, ο Πρόεδρος του ICO Jose Carlos García de Quevedo, δήλωσε: «Με αυτή τη λειτουργία, η ICO ενισχύει τη δέσμευσή της για βιώσιμη χρηματοδότηση για την προώθηση της οικολογικής μετάβασης και της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και διακυβέρνησης (ESG) βιωσιμότητα της ισπανικής επιχείρησης ύφασμα, όπως ορίζεται στο Στρατηγικό Σχέδιο 2022-2027».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Repsol, Jon Josu Imaz, τόνισε: «Αυτό το δάνειο υποστηρίζει τη δέσμευσή μας για βιομηχανικό μετασχηματισμό, καινοτομία, διατήρηση της βιομηχανικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και δημιουργία ποιοτικής απασχόλησης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης