Περιβάλλον

M. Benfield (Πράσινοι Μ. Βρετανίας): «Είναι πολύ αργά για να σωθεί το περιβάλλον»

M. Benfield (Πράσινοι Μ. Βρετανίας): «Είναι πολύ αργά για να σωθεί το περιβάλλον»
H προσοχή πρέπει να δοθεί στον μετριασμό της περιβαλλοντικής καταστροφής

Την απαισιοδοξία του για την σωτηρία του περιβάλλοντος εξέφρασε δηλώσεις του στο BBC, ο Michael Benfield, ένας εκ των ιδρυτών του σημερινού Πράσινου κόμματος (Green Party) σε Αγγλία και Ουαλία.

Συμβάλλοντας τα μέγιστα για την ίδρυση του κόμματος στη δεκαετία του 1970, εκτιμά ότι η «μάχη για την περιβαλλοντική επιβίωση του κόσμου μοιάζει χαμένη αυτή την ώρα. Βάλαμε το λιθαράκι μας για την εκπαίδευση, αλλά αποτύχαμε να αντιμετωπίσουμε τη μάχη για περιβαλλοντική επιβίωση».

Focus σε τι

Σύμφωνα με το έμπειρο πολιτικό πρόσωπο, η προσοχή πρέπει να δοθεί στον μετριασμό της περιβαλλοντικής καταστροφής. «Οι κλιματικές και φυσικές κρίσεις είναι πιο κρίσιμες από ποτέ, και μου φαίνεται ότι αυτό που πέφτει στους ώμους του Κόμματος των Πρασίνων είναι μια εξαιρετική ευθύνη αλλά και μια φοβερή ευκαιρία».

Ο αναπληρωτής αρχηγός του Κόμματος των Πρασίνων της Αγγλίας και της Ουαλίας, Wales Zack Polanski, δήλωσε ότι είναι «ζωτικό» να είμαστε «ειλικρινείς σχετικά με τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης», αλλά προειδοποίησε να μην υποτιμάται «η σημασία της ελπίδας παράλληλα με την πρακτική δράση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης