Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,6% για τον Nasdaq και 1% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 1,6% για τον Nasdaq και 1% για τον S&P
340 μονάδες έχασε ο Dow
Απώλειες στη Wall Street την Παρασκευή, αφού ο δείκτης πληθωρισμού που παρακολουθεί η Federal Reserve έδειξε ισχυρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των τιμών τον περασμένο μήνα.


Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 340 μονάδες, ή 1,02% στις 32.813 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,05% στις 3.969 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,02% στις 645,26 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,69% στις 11.394 μονάδες.

Η Boeing υποχώρησε περισσότερο από 4% αφού η εταιρεία σταμάτησε προσωρινά την παράδοση των 787 Dreamliners της λόγω προβλημάτων στην άτρακτο. Microsoft και Home Depot επίσης υποχώρησαν περισσότερο από 1%.

Σε εβδομαδιαία βάση ο S&P 500 υποχωρεί 2,9% και καταγράφει στη χειρότερη εβδομάδα από τις 9 Δεκεμβρίου. Ο Dow υποχωρεί σχεδόν 3% αυτή την εβδομάδα για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών. Ο Nasdaq είναι 3,5% χαμηλότερος και σε ρυθμό για τη δεύτερη αρνητική εβδομάδα σε τρεις.

Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, η προτιμώμενη μέτρηση του πληθωρισμού από τη Fed, αυξήθηκε 0,6% τον Ιανουάριο και 4,7% από το προηγούμενο έτος, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Η έκθεση ενίσχυσε τις ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να καταστείλει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ωστόσο, οεπικεφαλής στρατηγικής αγοράς τουB. Riley, Art Hogan, δεν αναμένει ότι η αγορά θα παραμείνει σε παρατεταμένη ύφεση.

«Αυτή η αγορά ήταν αρκετά ταραχώδης αυτή την εβδομάδα, επομένως τυχόν απογοητευτικά δεδομένα θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο όπως βλέπουμε στις πρώτες κινήσεις», είπε ο Hogan. «Αυτό μπορεί να δοκιμάσει τα πρόσφατα χαμηλά του, αλλά δεν νομίζω ότι θα μας ωθήσει σε νέα χαμηλά. Είναι απλώς περισσότερη επιβεβαίωση ότι η Fed είναι πιθανό να πάει στο 5% και στο 5,25%, κάτι που αποτελεί συναίνεση».

«Ως εκ τούτου, δεν νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό για να πούμε ότι το ράλι του 2023 τελείωσε. Απλώς δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Νομίζω ότι πολλά από αυτά δημιουργούνται στις προσδοκίες μας για τη νομισματική πολιτική ήδη», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης