Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία
Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει η νέα στρατιωτική βοήθεια
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από τη ρωσική εισβολή.

Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Jake Sullivan, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ χορηγούν στρατιωτική βοήθεια ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θα περιέχει αυτή η βοήθεια.

Το πακέτο αυτό δεν περιλαμβάνει την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών, όπως είχε ζητήσει το Κίεβο, ενώ αναφέρεται πως μεγάλο μέρος των κονδυλίων θα διατεθούν για την χρηματοδότηση παραγωγής πυρομαχικών στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Sullivan, κύριο μέλημα των ΗΠΑ είναι «να δώσει στην Ουκρανία τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για τη νίκη της».
 
Επιπλέον, υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Biden είπε στον Ουκρανό ομόλογό του πως θα δοθούν «περισσότερο πυροβολικό, περισσότερα πυρομαχικά, περισσότερα HIMARS», πέρα από τη δέσμευση της κυβέρνησής του να στείλει περισσότερα ελαφριά τεθωρακισμένα και, αργότερα, βαριά άρματα μάχης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης