Ενέργεια

Είσοδος του Oman LNG στην κινέζικη αγορά - Το deal με την Unipec

Είσοδος του Oman LNG στην κινέζικη αγορά - Το deal με την Unipec
H συμφωνία αποτελεί ένα αξιοσημείωτο ορόσημο τόσο για τις εταιρείες όσο και για τις χώρες που ανοίγουν πόρτες για νέες ευκαιρίες στην κινεζική αγορά

Το Oman LNG υπέγραψε μια δεσμευτική συμφωνία με την κινέζικη Unipec για την προμήθεια 1 εκατομμυρίου μετρικών τόνων ετησίως (mtpa) LNG από το 2025.

Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε στις 7 Φεβρουαρίου, λέγεται ότι αποτελεί ένα αξιοσημείωτο ορόσημο τόσο για τις εταιρείες όσο και για τις χώρες που ανοίγουν πόρτες για νέες ευκαιρίες στην κινεζική αγορά.

Μιλώντας μετά την τελετή υπογραφής, ο Hamad Al Nu'amani, Διευθύνων Σύμβουλος του Oman LNG, δήλωσε: «Η υπογραφή με την Unipec σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο, όπου το Omani LNG θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην Κίνα.

Μια τέτοια συμφωνία θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση μας στην παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία και θα διασφαλίσει ότι θα διατηρήσουμε τη φήμη μας ως καθαρού και αξιόπιστου προμηθευτή ενέργειας παγκοσμίως. Αυτό το βήμα ενισχύει τις συνεχείς προσπάθειές μας να προσθέσουμε αξία στην τοπική οικονομία μέσω της ανάπτυξης και των συνεργασιών με διεθνείς εταίρους όπως η UNIPEC».

Πριν από αυτό, το Oman LNG υπέγραψε μια δεσμευτική συμφωνία με την τουρκική BOTAŞ για την προμήθεια 1 mtpa LNG, αρχής γενομένης από το 2025. Η εταιρεία υπέγραψε επίσης πρόσφατα δεκαετή και εννέα χρόνια συμβόλαια με τη γαλλική ενεργειακή εταιρεία TotalEnergies και την PTT Global LNG Company της Ταϊλάνδης, αντίστοιχα. Το Oman LNG θα παραδίδει 0,8 mtpa LNG ετησίως σε κάθε εταιρεία, ξεκινώντας από το 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης