Ενέργεια

Η Equinor επενδύσει 1,3 δισ. δολ. για την αναβάθμιση του Hammerfest LNG

Η Equinor επενδύσει 1,3 δισ. δολ. για την αναβάθμιση του Hammerfest LNG
Το Hammerfest LNG υγροποιεί το φυσικό αέριο που προέρχεται από το κοίτασμα Snohvit

Η νορβηγική Equinor και οι εταίροι της θα επενδύσουν το χρηματικό ποσό του 1,33 δις. δολ. για την αναβάθμιση του LNG τέρμιναλ Hammerfest. Η Equinor ξεκίνησε ξανά να αποστέλλει LNG από τον τερματικό σταθμό του Hammerfest τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους μετά από μια πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το Hammerfest LNG υγροποιεί το φυσικό αέριο που προέρχεται από το κοίτασμα Snohvit. Το φυσικό αέριο φτάνει στο Hammerfest LNG μέσω ενός αγωγού φυσικού αερίου μήκους 160 χιλιομέτρων που τέθηκε σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2007.

H Equinor μερίδιο 36,8%, με τις Petoro (30%), TotalEnergies EP Norge (18,4%), Neptune Energy Norge (12%) και Wintershall Dea Norge (2,81%).

Σύμφωνα με την Equinor, το έργο αναβάθμισης που ονομάζεται Snohvit Future περιλαμβάνει συμπίεση και ηλεκτρισμό φυσικού αερίου στην ξηρά και θα διασφαλίσει το μέλλον του Hammerfest LNG.

«Η Snøhvit Future θα ενισχύσει τη θέση της Νορβηγίας ως αξιόπιστου και μακροπρόθεσμου προμηθευτή LNG στην Ευρώπη», δήλωσε στη δήλωση ο Geir Tungesvik, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Equinor.

«Η ηλεκτροκίνηση θα μας επιτρέψει να παραδώσουμε αυτό το αέριο με σχεδόν μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από την παραγωγή. Το έργο θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμες λειτουργίες και εξαγωγές φυσικού αερίου από τη Melkoya μέχρι το 2050» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης