Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Chevron: Αυξάνονται οι εξαγωγές LNG στην Ευρώπη

Chevron: Αυξάνονται οι εξαγωγές LNG στην Ευρώπη
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κορυφαίος παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο με παραγωγή κοντά στα 99 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd)

Η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron αναμένει ότι οι υψηλές ευρωπαϊκές τιμές για το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα προσελκύσουν την πλειονότητα των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ βραχυπρόθεσμα, δήλωσε ανώτατο στέλεχος στο Reuters.

Η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να απογαλακτιστεί από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, μια κίνηση που άνοιξε την πόρτα στους προμηθευτές των ΗΠΑ. «Αυτό είχε ως συνέπεια την άνοδο της ζήτησης από τους Ευρωπαίους πελάτες. Επομένως, προσαρμοζόμαστε σε αυτή τη συνθήκη» δήλωσε ο Colin Parfitt, ο οποίος επιβλέπει τους αγωγούς, την προμήθεια και τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας.

Η δράση της Chevron και οι νέες ευκιαρίες

Η Chevron είναι ένας μεγάλος παραγωγός φυσικού αερίου παγκοσμίως. Πέρσι άντλησε περισσότερα από 7,5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα με περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία. Η μεγάλη εταιρεία παράγει επίσης LNG στην Αυστραλία και την Αγκόλα και πρόσφατα έκανε συμφωνία με τους παραγωγούς LNG, Cheniere Energy Inc  και τη Venture Global.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κορυφαίος παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο με παραγωγή κοντά στα 99 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd), αλλά καθώς η κατανάλωση είναι χαμηλότερη, περίπου στα 89 bcfd, υπάρχει περιθώριο για αύξηση των εξαγωγών με την επέκταση της παραγωγής. Η ζήτηση φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου σταθερή», είπε ο Parfitt και πρόσθεσε: «Αυτό που αυξάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η ζήτηση για εξαγωγές», είπε.

Ο Parfitt είπε ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Chevron στη λεκάνη Permian, το κορυφαίο κοίτασμα πετρελαίου των ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 7% το πρώτο εξάμηνο του 2022 από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο και αναμένεται να αυξηθεί κατά 15% σε ολόκληρο το έτος. Η Chevron μελετά επίσης επιλογές για να «εμπορευματοποιήσει» περισσότερο φυσικό αέριο από ένα κοίτασμα στην Ανατολική Μεσόγειο, στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ, είτε μέσω υπαρχόντων αγωγών είτε μέσω ορισμένων εναλλακτικών λύσεων LNG, είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης