Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η RWE και η θυγατρική της Innogy στην κορυφή του Stoxx 600 μετά την πρόβλεψη για αύξηση κερδών

Η RWE και η θυγατρική της Innogy στην κορυφή του Stoxx 600 μετά την πρόβλεψη για αύξηση κερδών
Μετά τη δημοσίευση των προβλέψεων, η αξία της μετοχής της RWE αυξήθηκε κατά 6% στα 14,55 ευρώ, ενώ η αξία της μετοχής της Innogy αυξήθηκε κατά 3,8% στα 34,70 ευρώ.
Η Γερμανική ενεργειακή εταιρεία RWE και η θυγατρική της Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Innogy ανήλθαν σήμερα (14/3) τις δύο πρώτες θέσεις στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600.
Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μετά την πρόβλεψη της εταιρείας για αύξηση των κερδών το 2017 μέχρι 67%, όπως αναφέρει η Financial Times.
Παρά το γεγονός, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ότι οι Γερμανικές εταιρείες κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένης της RWE, έχουν πληγεί από την ταχεία ανάπτυξη των πράσινων πηγών ενέργειας, η εταιρεία δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως μια βελτιωμένη απόδοση από τον τομέα της εμπορίας και από την Innogy, στην οποία διατηρεί ποσοστό 76,8% των μετοχών της, θα βοηθήσουν σε αύξηση των κερδών της το 2017.
Μετά τη δημοσίευση αυτών των προβλέψεων, η αξία της μετοχής της RWE αυξήθηκε κατά 6% στα 14,55 ευρώ, ενώ η αξία της μετοχής της Innogy αυξήθηκε κατά 3,8% στα 34,70 ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης