Περιβάλλον

Πύρινη κόλαση για 4η ημέρα στα Βίλια - Η Πυροσβεστική εισηγείται εκκένωση οικισμών - Στάχτη περισσότερα από 80.000 στρέμματα

Πύρινη κόλαση για 4η ημέρα στα Βίλια - Η Πυροσβεστική εισηγείται εκκένωση οικισμών - Στάχτη περισσότερα από 80.000 στρέμματα
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, υπάρχει εισήγηση για εκκένωση του οικισμού Πανόραμα (πρώην οικισμός Τιτάν)
Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται σήμερα η μάχη με τις φλόγες στα Βίλια... Οι κάτοικοι πέρασαν ακόμα μία δύσκολη νύχτα με τους περισσότερους εξ αυτών να κοιμούνται στα αυτοκίνητα τους.
Περίπου στις 06:30 το πρωί της Πέμπτης (19/8/2021), σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα για να ξεκινήσουν τη μεγάλη μάχη τους για να τον περιορισμό της πυρκαγιάς
 
Οι αλλαγές στην κατεύθυνση του ανέμου είναι συνεχείς κάτι που δυσχεραίνει και το έργο των επιγείων δυνάμεων (οι δυνατότητες των οποίων είναι ιδιαίτερα περιορισμένες καθώς πρόκειται για δύσβατη περιοχή) αλλά και των εναέρων δυνάμεων. Μάλιστα, αν και προς το παρόν ακόμα στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι περί των 2 μποφόρ, στη διάρκεια της ημέρας οι άνεμοι αναμένεται να γίνουν ισχυρότεροι, γεγονός που θα δυσκολέψει το έργο της κατάσβεσης.
Όπως όλα δείχνουν, ο οικισμός στα Βίλια βρίσκεται εκτός κινδύνου, καθώς κινείται ανατολικά προς το Παλαιοχώρι, τη Θέα και το Πανόραμα.
Η φωτιά έχει κατέβει αρκετά νότια, ενώ οι διάσπαρτες εστίες δυσχεραίνουν, επίσης το έργο των ομάδων πυρόσβεσης με τις δυνάμεις αυτή τη στιγμή να δίνουν περισσότερο βάρος σε τρία κύρια μέτωπα, στη θέση Θέα, στη θέση Παλαιοχώρι και στη θέση Καραούλι.

Εισήγηση για εκκένωση οικισμών

Στις 4 τα ξημερώματα οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκαν την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων πέντε οικισμών, στους οποίους δεν έγινε επίσημη εκκένωση με μήνυμα από το 112, αλλά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία που πήγαινε από πόρτα σε πόρτα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν, δεδομένου ότι τα σπίτια είναι διάσπαρτα και πολλά απομακρυσμένα. Πρόκειται για τους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα, Πανόραμα και Τιτάν.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης