Περιβάλλον

Βαρυμπόμπη: Στάχτη 12.500 στρέμματα και 76 σπίτια, διάσπαρτες εστίες

Βαρυμπόμπη: Στάχτη 12.500 στρέμματα και 76 σπίτια, διάσπαρτες εστίες
Πολλαπλές και διάσπαρτες οι εστίες στο πύρινο μέτωπο της Βαρυμπόμπης - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αττική
Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 13:00 χθες Τρίτη 3/8 στην περιοχή της Βαρυμπόμπης καθώς ο πρώτος ανεπίσημος απολογισμός κάνει λόγο για δεκάδες καμένα σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις τη στιγμή που εκτιμάται - όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς - πως περίπου 12.500 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη.
Με την ατμόσφαιρα να είναι λόγω της κάπνας αποπνικτική σε όλο σχεδόν το Λεκανοπέδιο της Αττικής – συνθήκες που αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ώρες με την άνοδο της θερμοκρασίας -, η κύρια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο να θέσουν το συντομότερο δυνατό υπό έλεγχο το τεράστιο πύρινο μέτωπο.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, υπάρχουν διάφορες διάσπαρτες εστίες αλλά όχι ένα ενιαίο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης – Κρυονερίου – Τατοϊου, με τους αρμόδιους να ευελπιστούν στη συνδρομή των εναέριων μέσων προκειμένου η πυρκαγιά αρχικά να οριοθετηθεί και μετά να τεθεί υπό έλεγχο.
Όπως είπε ο κ.Χαρδαλιάς
κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πυρκαγιάς, στόχος είναι εντός της ημέρας να έχει οριοθετηθεί η φωτιά, υποστηρίζοντας πως καταγράφονται αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

Σοβαρές ζημιές σε 76 σπίτια και 27 επιχειρήσεις

Ο κ.Χαρδαλιάς υποστήριξε πως 76 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές ενώ μερικές ζημιές έχουν καταγραφεί σε 18 κατοικίες.
Παράλληλα σοβαρές ζημιές έχουν αναφερθεί σε 27 επιχειρήσεις ενώ 82 αυτοκίνητα έχουν καεί ολοσχερώς και 64 οχήματα έχουν μερικές ζημιές.
Επίσης, ο υφυπουργός υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους 182 πολίτες ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 442 διασώσεις - απομακρύνσεις.
Σημειώνεται πως
δεν έχει αναφερθεί κάποια απώλεια ανθρώπινης ζωής, καθώς είχαν προηγηθεί προληπτικές εκκενώσεις σε Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Θρακομακεδόνες και Ολυμπιακό Χωριό.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης