Ενέργεια

Full Self Driving: H νέα υπηρεσία της Tesla για αυτόνομη οδήγηση - Οι παροχές και η «παγίδα»

Full Self Driving: H νέα υπηρεσία της Tesla για αυτόνομη οδήγηση - Οι παροχές και η «παγίδα»
Η εν λόγω υπηρεσία αναμένεται να τεθεί στην αγορά κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2021
Σχετικά Άρθρα

Η Tesla κυκλοφόρησε τη λειτουργία «Full Self Driving» πριν από πέντε μήνες, η οποία προσφέρει κάποια χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης- αλλά όχι το πλήρες πακέτο. Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο, αλλά τώρα όλα δείχνουν ότι η Tesla είναι έτοιμη να προσφέρει το πακέτο Full Self Driving σε μορφή συνδρομητικής υπηρεσίας στους πελάτες της.

Οι παροχές

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν θέλει κανείς σήμερα να αγοράσει ένα Tesla με το πακέτο αυτό ενεργοποιημένο και όλες τις δυνατές επιλογές αυτόνομης οδήγησης διαθέσιμες, θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 10.000 ευρώ παραπάνω στην τελική τιμή του αυτοκινήτου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ποιο θα είναι το μηνιαίο κόστος του συνδρομητικού FSD, ωστόσο πρόσφατα η Cadillac έκανε γνωστό ότι η συνδρομή για το αντίστοιχο σύστημα αυτόνομης οδήγησης της είναι στα 25 δολάρια/μήνα.

Παράλληλα, οι λειτουργίες που προσφέρει αυτή η υπηρεσία είναι πραγματικά μοναδικές. Περιλαμβάνει την πλοήγηση με τον Autopilot, την αυτόματη αλλαγή λωρίδας, το αυτόματο παρκάρισμα, τη λειτουργία Summon που φέρνει το αυτοκίνητο εκεί που είναι ο οδηγός, τις λειτουργίες του υπολογιστή αυτόνομης κίνησης και τη δυνατότητα αναγνώρισης ένδειξης φαναριών και πινακίδων κυκλοφορίας.

778787878.JPG

Κυκλοφορία

Σύμφωνα με όσα έχει γράψει κατά καιρούς στο twitter, ο Elon Musk, η εν λόγω υπηρεσία αναμένεται να τεθεί στην αγορά κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2021.

Σημειώνεται ότι στο επίπεδο 2, που φτάνει η αυτόνομη οδήγηση, δεν σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να είναι τελείως ξένοιαστος και αμέτοχος. Αυτό γιατί, είχαν αναφερθεί κάποια άτυχα περιστατικά με περιπτώσεις κακής συμπεριφοράς και επικίνδυνης οδήγησης από ορισμένους οδηγούς.  Ωστόσο, αντί να ξανασκεφτεί το όνομα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Elon Musk δήλωσε ότι η Tesla θα «προσθέσει» το κουμπί «Λήψη Beta» στην ενότητα σέρβις μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου περίπου σε 10 ημέρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης