Χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 1,6 GW προς επένδυση στις ΗΠΑ - Οι συμφωνίες

Χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 1,6 GW προς επένδυση στις ΗΠΑ - Οι συμφωνίες
H Hannon Armstrong θα κατέχει ένα προτιμώμενο μετοχικό κεφάλαιο σε ορισμένες εταιρείες χαρτοφυλακίου

Σε ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο 1,6 GW ηλιακής και αιολικής ενέργειας κοινής ωφελείας έχει επενδύσει η Hannon Armstrong Sustainable Infrastructure Capital, που διαχειρίζεται ο Όμιλος Clearway Energy Group.

Ειδικότερα, η Hannon Armstrong θα κατέχει ένα προτιμώμενο μετοχικό κεφάλαιο σε ορισμένες εταιρείες χαρτοφυλακίου που κατέχουν τα ίδια κεφάλαια σε μεμονωμένα λειτουργικά έργα. H Hannon Armstrong έχει χρηματοδοτήσει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια για τη συγκεκριμένη επένδυση και αναμένει χρηματοδότηση του υπόλοιπου τμήματος το 2021 και το 2022. Μόλις χρηματοδοτηθεί πλήρως, η συνολική επένδυση του Hannon Armstrong στο χαρτοφυλάκιο θα είναι περίπου 663 εκατομμύρια δολάρια.

Η δράση της Clearway Energy

Η εναπομένουσα κυριότητα συμμετοχών σε μετρητά στις εταιρείες χαρτοφυλακίου θα κατέχεται από την Clearway Energy. Η Clearway Energy Group θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία και να παρέχει λειτουργίες και υπηρεσίες συντήρησης. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους χειριστές καθαρής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες με αγωγό ανανεώσιμης ενέργειας 9 GW έως το 2022.

Ειδικότερα, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 874 MW αιολικής ενέργειας στην ξηρά, 192 MW ηλιακής κλίμακας χρησιμότητας και 557 MW ηλιακής κλίμακας με 395 MW αποθηκευμένης αποθήκευσης (συνολικά επτά έργα) που βρίσκονται σε τέσσερις πολιτείες: Καλιφόρνια, Χαβάη, Τέξας και Δυτική Βιρτζίνια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hannon Armstrong, Jeffrey Eckel, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη σχέση μας με την Clearway Energy Group μέσω μιας προτιμώμενης επένδυσης μετοχών σε αυτό το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων περιουσιακών στοιχείων. Η αποστολή της Clearway για επιτάχυνση του παγκόσμιου μετασχηματισμού σε ένα καθαρό μέλλον ενέργειας. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα είναι μια σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό μας, προσφέροντας αυξημένη κλίμακα και ποικιλομορφία στην επιχείρησή μας και υποστηρίζοντας τη συνεχή ανάπτυξη των επαναλαμβανόμενων καθαρών εσόδων από επενδύσεις».

Σύμφωνα με τον CEO της Clearway Energy Group, Craig Cornelius, «υπάρχει ενθουσιασμός για τη συνεργασία με την Hannon Armstrong σε μια τόσο σημαντική συναλλαγή χαρτοφυλακίου. Αυτή η συμφωνία με τους επενδυτικούς μας εταίρους θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνεχιζόμενη ικανότητα της Clearway να παρέχει καθαρή ενέργεια στην κλίμακα που απαιτεί η χώρα μας, συμβάλλοντας παράλληλα στην αύξηση του ενδιαφέροντος των επενδυτών για λύσεις για την κλιματική αλλαγή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης