Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Πώς θα καλύψει η ΔΕΗ τις τηλεθερμάνσεις

Πώς θα καλύψει η ΔΕΗ τις τηλεθερμάνσεις
Τα σχέδια της επιχείρησης ανέφερε ο επικεφαλής της ΔΕΗ στο Investor Day
Τις λύσεις για την κάλυψη των αναγκών της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας σε τηλεθέρμανση, που προωθεί η ΔΕΗ ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης κατά την παρουσίαση που έκανε στους αναλυτές στο πλαίσιο του προχθεσινού Investor Day.

Όπως είναι γνωστό τα συστήματα τηλεθέρμανσης που τροφοδοτούν τους πολίτες της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας τροφοδοτούνται από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ οι οποίες στο πλαίσιο του προγράμματος απολιγνιτοποίησης θα «σβήσουν» σταδιακά έως το 2023.

Μπόιλερ LPG στη Μεγαλόπολη

Έτσι για την αντιμετώπιση του προβλήματος των τηλεθερμάνσεων οι οποίες σήμερα τροφοδοτούνται από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ ο κ. Στάσσης είπε κατ΄ αρχήν ότι η επιχείρηση ολοκλήρωσε πρόσφατα την εγκατάσταση μπόιλερ υγραερίου (LPG) για τις ανάγκες τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης.

Ας σημειωθεί ότι όλες οι λιγνιτικές μονάδες του συγκροτήματος της Μεγαλόπολης - οι οποίες τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση στην περιοχή- θα σβήσουν στο πλαίσιο της απολιγντιτοποίησης, το αργότερο ως το 2023, ενώ έχει επισπευστεί κατά έξι μήνες το κλείσιμο της μονάδας Μεγαλόπολη 3, η οποία με βάση το νέο σχεδιασμό θα αποσυρθεί ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου 2021.

Για την τηλεθέρμανση της Δυτικής Μακεδονίας η ΔΕΗ έχει επιλέξει τη συμπαραγωγή με φυσικό αέριο, ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την εγκατάσταση Electro Boilers.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης