Τελευταία Νέα

ΡΑΕ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων του κύκλου Δεκεμβρίου 2020 για χορήγηση Βεβαίωσης Παραγωγού ΑΠΕ

ΡΑΕ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων του κύκλου Δεκεμβρίου 2020 για χορήγηση Βεβαίωσης Παραγωγού ΑΠΕ
Η διορία υποβολής αιτήσεων εκπνέει την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου
Την εκκίνηση του κύκλου υποβολής αιτήσεων Δεκεμβρίου 2020, για την έκδοση Βεβαιώσεων Παραγωγού ΑΠΕ, σηματοδοτεί η έναρξη λειτουργίας του νέου πληροφοριακού συστήματος της ΡΑΕ από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 (ώρα 00:01). Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (30/11), η διορία υποβολής θα εκπνεύσει η Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 (και ώρα 23:59).

Η έναρξη του κύκλου Δεκεμβρίου 2020 έρχεται σε συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης Ημερίδας της ΡΑΕ στις 25 Νοεμβρίου 2020, στην οποία παρουσιάστηκε το νέο πληροφοριακό σύστημα ΑΠΕ και απαντήθηκε πλήθος ερωτημάτων επ’ αυτού αλλά και επί του νέου Κανονισμού Βεβαιώσεων, ο οποίος έχει σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αναρτήθηκε τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΡΑΕ, η υποβολή των νέων αιτήσεων για τη χορήγηση Βεβαίωσης Παραγωγού πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά και αποκλειστικά μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://rae.marketsite.gr

Τα αιτήματα τροποποίησης, μεταβίβασης, κτλ, υποβάλλονται στη ΡΑΕ κατά το συνήθη έως σήμερα τρόπο (εκτός της πληροφοριακού συστήματος ΑΠΕ), ηλεκτρονικά στο email: info@rae.gr με σαφή τίτλο και σαφή στοιχεία του έργου: (π.χ. Θέμα: Αίτημα τροποποίησης της ΑΔ-0…..), και σε εξαιρετικές περιπτώσεις λόγω των εκτάκτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας με υποβολή φυσικού φακέλου στα γραφεία της Αρχής με τήρηση των αυστηρών υγειονομικών μέτρων.

Οποιοδήποτε ερώτημα αφορά στη διαδικασία και την υποβολή νέων αιτήσεων, μπορεί να αποσταλεί στο email: res-dpt@rae.gr. Για οποιοδήποτε ερώτημα αφορά σε τεχνικό ζήτημα σύνδεσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, επισύναψης αρχείων ή/και υποβολής της αίτησης στο ηλεκτρονικό σύστημα (ζητήματα αμιγώς τεχνικά), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην εταιρία cosmoONE. 

Γι' αυτό τον σκοπό, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το email: support@cosmo-one.gr, ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: call center: 2102723360 και 8011115500 από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 – 17:00 (εφόσον δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα σας μέσω email εντός της επόμενης εργάσιμης)

Για την υποβολή των νέων αιτήσεων λαμβάνονται υπόψη οι διατάξεις του ν.4685/2020, καθώς και ο Κανονισμός Βεβαιώσεων Παραγωγού Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ και Βεβαιώσεων Παραγωγού Ηλεκτρικής Ενέργειας Ειδικών Έργων ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ.

Επίσης, στη σχετική ανακοίνωση της ΡΑΕ, επισυνάπτονται οι Οδηγοί για την υλοποίηση της σχετικής διαδικασίας. 
 


Κ.Δ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης