Διεθνή

Bolsonaro (πρόεδρος Βραζιλίας): Δεν θα κάνω το εμβόλιο – Επιμένει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική

Bolsonaro (πρόεδρος Βραζιλίας): Δεν θα κάνω το εμβόλιο – Επιμένει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική
Απίθανο το Κογκρέσο να υποχρεώσει τους Βραζιλιάνους να εμβολιαστούν είπε ο Bolsonaro
Την πρόθεση του να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, ο οποίος παράλληλα υποστήριξε πως το Κογκρέσο δεν πρόκειται να υποχρεώσει τους Βραζιλιάνους να εμβολιαστούν.
«Σας λέω, δεν πρόκειται να το κάνω.
Είναι δικαίωμά μου», είπε ο Bolsonaro, ο οποίος από την αρχή υποβαθμίζει την επιδημία, ενώ και ο ίδιος προσβλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο.
Ο Bolsonaro εξέφρασε παράλληλα τη δυσπιστία του για την αποτελεσματικότητα της χρήσης μασκών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις πως το συγκεκριμένο μέσο ατομικής προστασίας είναι αποτελεσματικό για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Την ίδια στιγμή πάντως η επιδημία εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη Βραζιλία.
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 37.614 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 691 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.
Η Βραζιλία μετρά 171.460 νεκρούς επί συνόλου 6.204.220 μολύνσεων.
Εν τω μεταξύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στο Μεξικό όπου το τελευταίο 24ωρο ακόμη 645 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 8.107 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2.
Συνολικά στο Μεξικό οι νεκροί ανέρχονται σε 104.242 επί συνόλου 1.078.594 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα
Πρόκειται για τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό παγκοσμίως.
Έξαρση κρουσμάτων όμως καταγράφεται και στην Χιλή όπου τις προηγούμενες 24 ώρες 97 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 1.564 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2.
Πρόκειται για τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής από την 24η Σεπτεμβρίου.
Η Χιλή μετρά 15.235 νεκρούς επί συνόλου 545.662 μολύνσεων, ενώ σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, 8.872 περιπτώσεις θεωρούνται ενεργά κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 694 ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).
Η Χιλή παραμένει σε κατάσταση «καταστροφής» και συνεχίζεται να επιβάλλεται στη χώρα απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας.
Ωστόσο αρκετές πόλεις έχουν χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό τα περιοριστικά μέτρα, ενώ αντίθετα άλλες, ειδικά στον νότο, επιβάλλουν ακόμη αυστηρότερα λόγω της επιτάχυνσης της εξάπλωσης του ιού.
Στις αρχές της εβδομάδας, η κυβέρνηση ανακοίνωνε το άνοιγμα των συνόρων της χώρας, προκειμένου να δοθεί ώθηση στον τομέα του τουρισμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης