Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H Kίνα επιταχύνει τις εισαγωγές αργού και LNG από τις ΗΠΑ - Απότομη αύξηση το β' 6μηνο του 2020

H Kίνα επιταχύνει τις εισαγωγές αργού και LNG από τις ΗΠΑ - Απότομη αύξηση το β' 6μηνο του 2020
Η ζήτηση LNG αναμένεται επίσης να παραμείνει σταθερή μέχρι το χειμώνα καθώς το Πεκίνο συνεχίζει να αντικαθιστά τον άνθρακα με φυσικό αέριο

Η Κίνα έχει επιταχύνει τις εισαγωγές αργού πετρελαίου, προπανίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Ιούλιο. Ωστόσο, οι συνολικές αγορές ενεργειακών προϊόντων έως τον Οκτώβριο παραμένουν πολύ χαμηλότερες από τους στόχους για το 2020 που καθορίζονται στην εμπορική συμφωνία Φάσης 1 με την Ουάσινγκτον.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, οι συγκεκριμένες αγορές το πρώτο 10μηνο του 2020 ανήλθαν σε 6,61 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου το 26% του στόχου των 25,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters με βάση τα κινεζικά τελωνειακά δεδομένα.

Ενώ το χάσμα προς τον στόχο είναι απίθανο να γεφυρωθεί έως το τέλος του έτους, αξιωματούχοι εμπορίου ΗΠΑ και Κίνας επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για τη συμφωνία τον Αύγουστο, και οι εισαγωγές ενεργειακών προϊόντων των ΗΠΑ από την Κίνα έχουν αυξηθεί απότομα το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τα 6,61 δισεκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν έως τον Οκτώβριο σηματοδοτούν ένα πενταπλάσιο άλμα από τα 1,29 δισεκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Η ζήτηση LNG αναμένεται επίσης να παραμείνει σταθερή μέχρι το χειμώνα καθώς το Πεκίνο συνεχίζει να αντικαθιστά τον άνθρακα με φυσικό αέριο και καθώς η χώρα ελευθερώνει το δίκτυο αγωγών της. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Refinitiv, η Κίνα ενδέχεται να λάβει ρεκόρ 1,26 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων LNG των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας από τις ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ 12,5 εκατομμυρίων τόνων έως τον Οκτώβριο, αξίας 3,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ο ρυθμός των αγορών των ΗΠΑ αναμένεται να επιβραδυνθεί μέχρι το υπόλοιπο του 2020 καθώς οι κορυφαίοι προμηθευτές Σαουδική Αραβία και Ρωσία στοχεύουν στις αυξημένες ροές προς τον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου.

xcm

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης