Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Πώς οι «ηλεκτρισμένες» σχέσεις Αυσταλίας - Κίνας επεκτείνονται στο LNG

Πώς οι «ηλεκτρισμένες» σχέσεις Αυσταλίας - Κίνας επεκτείνονται στο LNG
Η διαμάχη ξεκίνησε όταν η Αυστραλία επέμεινε σε μια διεθνή έρευνα σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα

Μια απότομη επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της Αυστραλίας και της Κίνας θα μπορούσε να απειλήσει μια συμφωνία της Woodside Petroleum να πωλεί μερίδιο σε ένα πεδίο φυσικού αερίου και στο έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου Scarborough ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Woodside, Peter Coleman, δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή του ότι οι συνομιλίες για τις πωλήσεις μεριδίων είχαν ανασταλεί πριν από αρκετούς μήνες, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα συνεχιστούν μετά την επίλυση της διπλωματικής σειράς.

Η αιτία αυτής της διαμάχης ξεκίνησε όταν η Αυστραλία επέμεινε σε μια διεθνή έρευνα σχετικά με την προέλευση του κοροναϊού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, η οποία σηματοδότησε την έναρξη ενός εμπορικού πολέμου που επηρέασε όλο και περισσότερες αυστραλιανές βιομηχανίες.

Η οικονομική απειλή

Σύμφωνα με τους Financial Times, η διαμάχη έχει απειλήσει εξαγωγές της Αυστραλίας προς την Κίνα αξίας 4,6 δις. δολ. Μέχρι στιγμής, η χώρα έχει επιβάλει δασμούς σε ορισμένα προϊόντα εξαγωγής της Αυστραλίας, περιορίζει άλλα, και τώρα έχει επεκταθεί σε LNG.

«Οι Κινέζοι ήταν ένας από τους πιθανούς αγοραστές μεριδίου στο Scarborough και μας είπαν ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία πώλησης μετοχών» δήλωσε ο Coleman του Woodside στο Australian Financial Review.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κίνα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 40% των συνολικών εισαγωγών τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Reuters. Αλλά η Κίνα είναι σε καλύτερη θέση για να βρει εναλλακτικούς προμηθευτές από την Αυστραλία είναι να βρει εναλλακτικούς αγοραστές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης