Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Η Volkswagen θα κυκλοφορήσει έως 75 καθαρά ηλεκτρικά ΙΧ μέχρι το 2029

tags :
Η Volkswagen θα κυκλοφορήσει έως 75 καθαρά ηλεκτρικά ΙΧ μέχρι το 2029
Ο γερμανικός όμιλος σχεδιάζει  να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση τα επόμενα χρόνια και επενδύει 33 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2024
Η Volkswagen έχει δεσμευτεί στη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή και προωθεί τάχιστα φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και «πράσινες» μεθόδους παραγωγής.
Η εστίαση στην ηλεκτροκίνηση συμβάλλει θετικά στις παραπάνω δεσμεύσεις, καθώς το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία έχει την καλύτερη περιβαλλοντική συμπεριφορά ανάμεσα σε όλους τους τύπους αυτοκίνησης. Αυτό είναι αποτέλεσμα μεγάλου αριθμού επιστημονικών μελετών στη Γερμανία, μεταξύ άλλων του Ινστιτούτου Fraunhofer, του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος και της «δεξαμενής σκέψης» Agora Verkehrswende.

Ο γερμανικός όμιλος σχεδιάζει  να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση τα επόμενα χρόνια και επενδύει συνολικά 33 δισεκατομμύρια ευρώ για την επίτευξη αυτού του στόχου, έως το τέλος του 2024.
Μέχρι το 2029 θα κυκλοφορήσει έως 75 καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα και θα έχει διαθέσει στην αγορά συνολικά 26 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, τέλος, χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή μπαταριών από τους προμηθευτές, όπου οι απαιτήσεις σε ενέργεια είναι μεγάλες
. Από την 1η Ιουλίου 2019, η Volkswagen ελέγχει τους προμηθευτές της σύμφωνα με μια παγκόσμια βαθμολογία αειφορίας. Το 2019, η έρευνα συμπεριέλαβε περίπου 12.000 προμηθευτές και πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 1.300 έλεγχοι αειφορίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης