Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές αργού της Σαουδικής Αραβίας τον Αύγουστο

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές αργού της Σαουδικής Αραβίας τον Αύγουστο
Οι εξαγωγές πετρελαίου διαμορφώθηκαν στα 5,97 εκατ. βαρέλια την ημέρα
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στα 5,97 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Αύγουστο, από 5,73 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τη Δευτέρα 19/10/2020.
Η παραγωγή αργού στη χώρα αυξήθηκε κατά 500.000 bpd στα 8,98 εκατομμύρια bpd τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα ρεκόρ τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της oint Organizations Data Initiative (JODI) από το 2002.

Η παραγωγή εγχώριου αργού αυξήθηκε κατά 23% στα 2,58 εκατομμύρια bpd τον Αύγουστο, ενώ η άμεση καύση αργού αυξήθηκε κατά 57.000 bpd στα 702.000 bpd.
Η συνολική ζήτηση για προϊόντα πετρελαίου του βασιλείου αυξήθηκε κατά 170.000 bpd τον Αύγουστο στα 2.55 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου JODI.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι του παραγωγοί πετρελαίου, όμιλος γνωστός ως ΟΠΕΚ +, προχωρούν σε μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατομμύρια bpd, από 7,7 εκατομμύρια bpd σήμερα, τον Ιανουάριο.
Τα μηνιαία στοιχεία εξαγωγής παρέχονται από το Ριάντ και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ στην JODI, η οποία τα δημοσιεύει στον ιστότοπό της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης