Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Πτώση στη Wall Street - Απώλειες 165 μονάδων για τον Dow - Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο

tags :
Πτώση στη Wall Street - Απώλειες 165 μονάδων για τον Dow - Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,31% στις 231,47 μονάδες
Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη 14/10/2020, χάνοντας τα προηγούμενα κέρδη μετά από τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών Steven Mnuchin, που μείωσε τις προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τη νέα βοήθεια για τον κορωνοϊό.
Ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε πτώση 165 μονάδων, ή 0,58% στις 28513,91 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,66% στις 3488,61 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,31% στις 231,47 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,80% στις 11768,73 μονάδες.

Ο Mnuchin είπε περίπου το μεσημέρι ότι η επίτευξη συμφωνίας πριν από τις εκλογές θα ήταν δύσκολη, προσθέτοντας ότι και οι δύο πλευρές ήταν ακόμη μακριά σε ορισμένα θέματα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι σημειώνουν πρόοδο σε ορισμένους τομείς.
Τα σχόλια του Mnuchin ήρθε όταν ο Λευκός Οίκος πρότεινε πρόσφατα 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια για ένα πακέτο βοήθειας, το οποίο h Πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi είπε ότι «σημαντικά xamhl;otero» από ό, τι χρειάζεται.
Την Τρίτη, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell δήλωσε ότι η Γερουσία θα ψηφίσει ένα νομοσχέδιο για τα κίνητρα αργότερα αυτό το μήνα, το οποίο θα είναι «στοχευμένη ανακούφιση για τους Αμερικανούς εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένης της νέας χρηματοδότησης» για δάνεια μικρών επιχειρήσεων του Προγράμματος Προστασίας Paycheck.
Eκπρόσωπος της Pelosi είπε ότι αυτή και ο Mnuchin είχαν μια «παραγωγική» συζήτηση νωρίτερα την ίδια μέρα.

Οι μετοχές της Amazon μειώθηκαν περισσότερο από 2% για να οδηγήσουν τoυς Big Tech χαμηλότερα. Facebook, Netflix, Alphabet και Microsoft υποχώρησαν περίπου στο 1%.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν την Τετάρτη, καθώς το δολάριο διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα ενώ ενισχύθηκε η ανησυχία ότι η ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων θα σταματήσει από την αύξηση των παγκόσμιων περιπτώσεων κοροναϊών.
Τα στοιχεια από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) αναμένεται να δείξουν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου κινούνται χαμηλότερα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters
Περί τις 22:24 τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent για παράδοση Δεκεμβρίου αυξήθηκαν 2,26%, στα 43,41 $ το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas σημείωσαν άνοδο 2,24%, στα 41,04 $ ανά βαρέλι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης