Τελευταία Νέα

Αυγερινοπούλου: Νέες ρυθμίσεις για τα πλαστικά απόβλητα γεωργικής χρήσης

Αυγερινοπούλου: Νέες ρυθμίσεις για τα πλαστικά απόβλητα γεωργικής χρήσης
Η Δρ. Αυγερινοπούλου και με την ιδιότητά της ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος έχει αναδείξει το ζήτημα

Νέες προβλέψεις για την αποκομιδή των πλαστικών αποβλήτων γεωργικής χρήσης (αγροτικά πλαστικά) θα περιλαμβάνει η Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατόπιν αναφοράς της Βουλευτού Ν. Ηλείας και Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, σχετικά με την ανάγκη ορθής διαχείρισης των αγροτικών αποβλήτων και δη του μαύρου πλαστικού.

Σύντομα το Υπουργείο θα εκδώσει απόφαση για τα θερμοκήπια που θα εμπεριέχει ειδικές διαδικασίες αποκομιδής, ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον, ενώ θα προβλέπεται και ηλεκτρονικό σύστημα γνωστοποίησης των σχετικών ενεργειών προς το Υπουργείο. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, καθώς το ζήτημα των πλαστικών αποβλήτων γεωργικής χρήσης είναι εκτεταμένο και αφορά το 30% του συνόλου των στερεών αποβλήτων της χώρας μας.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου και με την ιδιότητά της ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος έχει αναδείξει το ζήτημα, ενώ βρίσκεται, εδώ και μήνες, σε επικοινωνία με φορείς και εταιρίες του χώρου, καθώς και με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να βρεθεί αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης των πλαστικών, προκειμένου να μπορούν να εισαχθούν πάλι στην παραγωγική διαδικασία, μειώνοντας τις επιπτώσεις της αγροτικής παραγωγής στο περιβάλλον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης