Μητσοτάκης: Αυτοπροστασία ή καραντίνα το δίλημα για το νέο κύμα πανδημίας

Μητσοτάκης:  Αυτοπροστασία ή καραντίνα το δίλημα για το νέο κύμα πανδημίας
Οι εβδομάδες που έρχονται θα κρίνουν τους επόμενους μήνες επεσήμανε ο πρωθυπουργός
«Έχουμε περάσει επτά δύσκολους μήνες. Η κυβέρνηση, θυμίζω, μάχεται ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα: Εθνικά θέματα, Μεταναστευτικό, Οικονομία, αλλά και φυσικές καταστροφές. Ειδικά, όμως, στον πόλεμο για την υγεία, χρειαζόμαστε όσο πουθενά αλλού σύμμαχο τον συνειδητό πολίτη» τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για το νέο κύμα του κορονοϊού.
«Αυτό δεν είναι άλλοθι, ούτε αποποίηση ευθύνης. Έχω αποδείξει, άλλωστε, πως δεν διστάζω να παίρνω γρήγορα δύσκολες αποφάσεις. Όμως για να τιθασεύσουμε και το νέο κύμα της πανδημίας πρέπει κράτος, επιστήμονες και πολίτες να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά, με περισσότερη εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλον» πρόσθεσε.

«Ο ιός είναι εδώ, είναι παρών. Δεν έπαψε να κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Και είναι πολύ πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη. Όσο, λοιπόν, δεν υπάρχει εμβόλιο και θεραπεία, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Αλλάζοντας, όμως, σημαντικά την καθημερινότητά μας. Το κάνουμε για να προστατεύσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας, αλλά και όσους αγαπούμε. Ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και τον καθένα. Γιατί αυτό που σε έναν 20άρη είναι ένα απλός πονόλαιμος, μπορεί να οδηγήσει τον φίλο του ή τη φίλη του στην Εντατική, μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον πατέρα ή τον παππού του» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Και επειδή ακούγονται πολλά, σας βεβαιώνω ότι οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους. Και φυσικά ενισχύονται διαρκώς. Σε λίγο θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα Εντατικής στο νοσοκομείο "Σωτηρία" με 50 ακόμη κρεβάτια. Και έχει δρομολογηθεί η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, που θα προσθέσει στο Σύστημα άλλες 174 κλίνες» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Σε όλο τον κόσμο η υγειονομική κρίση ξαναφουντώνει.
Είμαστε πιο έτοιμοι. Παρά την αύξηση κρουσμάτων η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει συγκριτικά πολύ καλύτερα από τις περισσότερες και πλουσιότερες χώρες του κόσμου.
Καθώς η απειλή για τη δημόσια υγεία ξαναφουντώνει σας καλώ σε μια νέα εγρήγορση χωρίς νέα γενικά μέτρα σε όλη την επικράτεια αλλά με συνεπή εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν και με στοχευμένες παρεμβάσεις όπου χρειαστεί.
Μπορούμε να πετύχουμε χωρίς αυτό που λέμε lock down.
Είμαστε πιο έμπειροι απέναντι στην εμπειρία. Γνωρίζουμε ότι τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείσουν.
Από τη μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση.
Μαζί θα πετύχουμε και πάλι ή μαζί θα χάσουμε την ευκαιρία
Οι εβδομάδες που έρχονται θα κρίνουν τους επόμενους μήνες ίσως και χρόνια γι΄αυτό πρέπει να βρεθούμε μπροστά από τον κορονοϊό αντί να τον ακολουθούμε".

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr