Αυστηρότερα μέτρα για την επίτευξη των στόχων στις ΑΠΕ σχεδιάζει η Γερμανία

Αυστηρότερα μέτρα για την επίτευξη των στόχων στις ΑΠΕ σχεδιάζει η Γερμανία
Σε συνεχείς αλλαγές η τελευταία έκδοση του νόμου της Γερμανίας για τις ΑΠΕ

Η Γερμανία σχεδιάζει αυστηρότερους ελέγχους για να διασφαλίσει ότι θα επιτύχει στόχους στην επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο σχέδιο που θα συζητηθεί από την κυβέρνηση σήμερα.

Όπως σημειώνει το Reuters, η τελευταία έκδοση του νόμου, η οποία εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές, περιλαμβάνει ετήσιες ποσοστώσεις για τη βιομάζα, την ηλιακή και υπεράκτια ενέργεια. Μάλιστα, αυτές οι ποσοστώσεις ελέγχονται τακτικά σε καθεμία από τις 16 ομοσπονδιακές πολιτείες της Γερμανίας.

Επιπλέον, οι στόχοι επέκτασης θα επανεξετάζονται μία φορά κάθε δύο χρόνια για να διασφαλιστεί ότι η Γερμανία μπορεί να επιτύχει τον στόχο της παραγωγής τουλάχιστον 65% ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030.

Tα νέα δεδομένα

Το τελευταίο σχέδιο περιλαμβάνει επίσης υψηλότερους στόχους επέκτασης για σταθμούς βιοαερίου Η χερσαία αιολική χωρητικότητα θα επεκταθεί κατά μέσο όρο 4 GW ετησίως κατά τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον νόμο.

Η Γερμανία επί του παρόντος διατυπώνει μια νέα έκδοση του ορόσημου νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς οι βασικές επιδοτήσεις για τους παλαιότερους αιολικούς και ηλιακούς σταθμούς της χώρας καταργούνται το επόμενο έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης