Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για υποβολή δεσμευτικών προσφορών στις 23 Δεκεμβρίου

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για υποβολή δεσμευτικών προσφορών στις 23 Δεκεμβρίου
Ανοίγει μέσα στο επόμενο 10ήμερο το VDR, καθώς τελευταία εκκρεμότητα αποτελεί η διευθέτηση της πρόσβασης στις τρεις κατηγορίες δεδομένων
Παραμονές Χριστουγέννων καλούνται οι υποψήφιοι επενδυτές να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές του για την εξαγορά της ΔΕΠΑ Εμπορίας, σύμφωνα με σχετική πρόσκληση που έλαβαν από το ΤΑΙΠΕΔ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους στις 23 Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, έτοιμο είναι το Virtual Data Room του διαγωνισμού, αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη αναρτηθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία σκιαγραφούν τα υφιστάμενα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, καθώς και τις προοπτικές της.

Έτσι, αυτό που απομένει είναι να διευθετηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες, ώστε όλοι οι διεκδικητές της εταιρείας, ή οι σύμβουλοί τους, να αποκτήσουν πρόσβαση στις τρεις κατηγορίες δεδομένων του VDR. Κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο 10ήμερο, και πιο πιθανά εντός της επόμενης εβδομάδας, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού.

Σε σχέση με τον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Υποδομών, στον οποίο έχει ήδη ανοίξει το VDR, η διαδικασία πρόσβασης στα δεδομένα της ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι πιο περίπλοκη, καθώς για λόγους διασφάλισης του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά φυσικού αερίου, τα στοιχεία έχουν ταξινομηθεί σε τρεις κατηγορίες.

Τρεις κατηγορίες δεδομένων

Έτσι, η πρώτη στοιχείων για τη δραστηριότητα της εταιρίας αφορά τα «μη ευαίσθητα δεδομένα» (non sensitive data), στα οποία θα υπάρχει σχετικά ελεύθερη πρόσβαση των ενδιαφερομένων. Η δεύτερη αφορά τα «ευαίσθητα δεδομένα» (sensitive data).

Σε αυτά θα έχουν πρόσβαση μόνο οι σύμβουλοι, και όχι οι υποψήφιοι επενδυτές. Η τρίτη κατηγορία δεδομένων θα είναι διαθέσιμη στους επενδυτές μόνο με φυσική παρουσία στα γραφεία της ΔΕΠΑ και υπό περιορισμούς.

Διεργασίες μεταξύ των υποψηφίων

Όπως είναι γνωστό, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για το 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας έχουν προκριθεί η κοινοπραξία ΕΛΠΕ - Εdison, η κοινοπραξία Motor Oil - ΔΕΗ, η Μytilineos, η TΕΡΝΑ, ο όμιλος Κοπελούζου και οι ξένες εταιρείες Shell και ΜΕΤ Group με έδρα την Ελβετία.

Στον διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίας προβλέπεται η δυνατότητα σύναψης συμμαχιών μεταξύ των υποψηφίων υπό την αίρεση της έγκρισης του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνει ικανός αριθμός «μνηστήρων», για να υπάρξει ανταγωνισμός στην φάση των δεσμευτικών προσφορών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν αρχίσει οι βολιδοσκοπήσεις μεταξύ των υποψηφίων για τη δημιουργία κοινών σχημάτων που θα διεκδικήσουν την εταιρία στην τελική φάση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης