Ενέργεια

Siemens: Θα ξεπεράσει τα 17 δισ. ευρώ η αξία της Siemens Energy - Την επόμενη εβδομάδα η εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

Siemens: Θα ξεπεράσει τα 17 δισ. ευρώ η αξία της Siemens Energy - Την επόμενη εβδομάδα η εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης
Η τιμή της μετοχής να διαμορφωθεί μεταξύ 28,90 και 30,28 ευρώ ανά τεμάχιο
Η Siemens αναμένει ότι η Siemens Energy θα φτάσει σε αξία αγοράς μεγαλύτερη από 17 δισεκατομμύρια ευρώ όταν εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε πηγή σύμφωνα με το Reuters.

Οι προβλέψεις για την αξία της επιχείρησης, η οποία παράγει αέριο και ανεμογεννήτριες, είναι 21 έως 22 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε η πηγή. Με βάση τον αριθμό των μετοχών της Siemens Energy, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής να διαμορφωθεί 28,90-30,28 ευρώ ανά τεμάχιο.
Η επιτυχία του spin-off μπορεί να εκτιμηθεί μόνο μετά από δύο ή τρεις μήνες, με υψηλή μεταβλητότητα στις τιμές που αναμένεται αφού η εταιρεία κάνει το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο στις 28 Σεπτεμβρίου.

Η Siemens Energy, η οποία απασχολεί 91.000 άτομα, κατασκευάζει προϊόντα συμπεριλαμβανομένων στροβίλων συνδυασμένου κύκλου, γεννητριών, μετασχηματιστών και συμπιεστών, και θα συμμετάσχει επίσης στην αιολική ενέργεια μέσω του 67% της συμμετοχής της στη Siemens Gamesa Renewable Energy.

Η Siemens πωλεί την επιχείρηση, η οποία επλήγη από την κατάρρευση της ζήτησης και την αλλαγή ενεργειακών πολιτικών, για να επικεντρωθεί στα έξυπνα κτίρια, στην κινητικότητα και στον αυτοματισμό των εργοστασίων.

Δίνει το 55% της μονάδας στους μετόχους της με αναλογία μία μετοχή για κάθε μετοχή δύο μετοχές της Siemens.
Το συνταξιοδοτικό ταμείο της Siemens θα λάβει 9,9%, ενώ η Siemens AG θα διατηρήσει το άμεσο ποσοστό του 35,1%.

Η Siemens θα μειώσει το μερίδιό της στους επόμενους 12 έως 18 μήνες μετά την εγγραφή, αλλά δεν βιάζεται να αποχωρήσει εντελώς. Το συνταξιοδοτικό ταμείο είναι επίσης πιθανό να πουλήσει το μερίδιό του.

Η Siemens, της οποίας τα προϊόντα κυμαίνονται από τρένα έως βιομηχανικό λογισμικό, θα έχει μερίδιο περίπου 25% στην Siemens Energy, σύμφωνα με το Reuters, για να επιτρέψει την ομαλή μετάβαση και να αποτρέψει την παρέμβαση τρίτων.
Μέσω μειοψηφίας αποκλεισμού, η οποία συνήθως αναφέρεται στο 25% συν μία μετοχή, οι μέτοχοι μπορούν να αποτρέψουν σημαντικές εταιρικές αποφάσεις σε γενικές συνελεύσεις. Ένα τέτοιο μερίδιο θα μπορούσε να διατηρηθεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια, ανέφερε το Reuters.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης