Φυσικό Αέριο

Σταθεροποιητικές τάσεις στις τιμές του φυσικού αερίου μετά από πτώση 11%

Σταθεροποιητικές τάσεις στις τιμές του φυσικού αερίου μετά από πτώση 11%
Μείωση ζήτησης και εξαγωγών LNG λόγω τυφώνα

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι τιμές του φυσικού αερίου σήμερα Τρίτη 22/9/2020 οι οποίες κατέγραψαν σημαντική υποχώρηση η οποία ξεπέρασε το 10% τη Δευτέρα κατά περισσότερο από 10% καθώς οι προοπτικές ζήτησης και εξαγωγών LNG επιδεινώθηκαν καθώς πολλοί τυφώνες προκάλεσαν διαταραχές στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ.

Χθες οι τιμές του φυσικού αερίου είχαν μειωθεί κατά 11,47% στα 1,813 $ MMBtu. Περί τις 19:02 ώρα Ελλάδας η τιμή του φυσικού αερίου διαπραγματευόταν με οριακές απώλειες 0,22% στα 1.831$ MMBtu


Η εποχή των τυφώνων στον Κόλπο έχει προκαλέσει πολλές διαταραχές τόσο στη ζήτηση φυσικού αερίου όσο και στις εξαγωγές LNG, με την τροπική καταιγίδα Beta να αποτελεί την τελευταία απειλή για τη βιομηχανία, με πλοία που θα μεταφέρουν LNG αποφεύγοντας την περιοχή για τώρα και πιθανότατα έως το τέλος της εβδομάδας . Η Beta – όπως και η Sally - φαίνεται να είναι μια αργή καταιγίδα που θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας μέχρι να εξαυλωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο για φυσικό αέριο τον Νοέμβριο διαπραγματεύεται τώρα στα 2,668 $ MMBtu - ένα εντυπωσιακό ασφάλιστρο 0,855 $ έναντι του συμβολαίου του πρώτου μήνα.

Η πτώση των τιμών του φυσικού αερίου για τα συμβόλαια του πρώτου μήνα είναι - μέχρι στιγμής - η πιο σημαντική σε ημερήσιο επίπεδο τους τελευταίους 21 μήνες.

Το φυσικό αέριο στην αποθήκευση στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε από 3.079 Bcf, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) σε 3.614 Bcf για την εβδομάδα που έληξε στις 11 Σεπτεμβρίου. Ο μέσος όρος πενταετίας για αυτήν την περίοδο του έτους είναι μόλις 3.193 Bcf.

Ενώ η διόγκωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου αποτελεί κρίσιμη ανησυχία για τη βιομηχανία, η ζήτηση για φυσικό αέριο είναι ακόμη πιο κρίσιμη.
Με τους τυφώνες να καταστρέφουν τον Κόλπο του Μεξικού, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές ζήτησης φυσικού αερίου έχουν επιδεινωθεί ακόμη και περισσότερο και από τις δυσμενείς προοπτικές που δόθηκαν από αναλυτές λόγω της περιορισμένης βιομηχανικής δραστηριότητας που προκάλεσε η πανδημία του κοροναϊού.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης