Πετρέλαιο

Αυξάνονται οι «μνηστήρες» για το χαρτοφυλάκιο της Exxon στη Βόρεια Θάλασσα

Αυξάνονται οι «μνηστήρες» για το χαρτοφυλάκιο της Exxon στη Βόρεια Θάλασσα
Στην τελική ευθεία η πώληση των πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Exxon στη Βόρεια Θάλασσα

Αρκετοί είναι οι μνηστήρες για το χαρτοφυλάκιο πετρελαιοπηγών και φυσικού αερίου της Exxon Mobil στη Βρετανική Βόρεια Θάλασσα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Bloomberg.

Η China Petroleum & Chemical Corp, Foreign Petroleum Exploration Co (Κουβέιτ) και η EnQuest Plc του Ηνωμένου Βασιλείου συγκαταλέγονται μεταξύ των ενδιαφερομένων. Υπενθυμίζεται ότι η Exxon ξεκίνησε την πώληση τον Ιούλιο μετά από καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από την εξάπλωση του κορονοϊού και την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Η Tailwind Energy, της οποίας ο μετοχικός εταίρος είναι η εταιρεία commodities Mercuria εξετάζει επίσης το χαρτοφυλάκιο, σύμφωνα με τις πηγές. Υπέβαλε επίσης προσφορά, όπως έκανε η NEO Energy και η Siccar Point Energy Ltd. Η νέα εταιρεία Viaro Energy, η οποία απέκτησε πρόσφατα την εταιρεία North Sea Rockrose Energy Plc, συμμετέχει επίσης στη διαδικασία, ανέφεραν δύο ακόμη πηγές.

Το προσφερόμενο χαρτοφυλάκιο

Το υπό συζήτηση χαρτοφυλάκιο, το οποίο εξαιρεί περιουσιακά στοιχεία στη νότια Βόρεια Θάλασσα, παράγει περίπου 35.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί σε μόλις κάτω από 60.000 boe / d έως το 2023, ανέφεραν οι πηγές.

Αρχικά, η Exxon ήλπιζε να συγκεντρώσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση και είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του περασμένου έτους. Τον Ιούνιο, πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι το χαρτοφυλάκιο ήταν πιθανότερο να φθάσει 1 έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δεδομένης της αδυναμίας της τιμής του πετρελαίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης