Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στην τελική ευθεία η πώληση των πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Exxon στη Βόρεια Θάλασσα

Στην τελική ευθεία η πώληση των πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Exxon στη Βόρεια Θάλασσα
Στις 28 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για τις προσφορές
Προσφορές για το χαρτοφυλάκιο πετρελαιοπηγών και φυσικού αερίου της Exxon Mobil στη Βρετανική Βόρεια Θάλασσα, το οποίο αναμένεται να φθάσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετά την φετινή αδυναμία των τιμών του πετρελαίου, αναμένεται να κατατεθούν στις 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Reuters.
Σε αυτούς που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση περισσότερων περιουσιακών στοιχείων στη λεκάνη περιλαμβάνονται οι HitecVision's Neo, EIG's Chrysaor και εισηγμένες εταιρείες, όπως η EnQuest.

Η εταιρεία commodities Mercuria, μέσω του παραγωγού Tailwind, εξετάζει επίσης το χαρτοφυλάκιο, σύμφωνα με τις πηγές. Η Eni μέσω της κοινοπραξίας της Var με την HitecVision, αγόρασε περιουσιακά στοιχεία στη Βόρεια Νορβηγική Θάλασσα.

"Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τον Νοέμβριο / Δεκέμβριο το αποτέλεσμα της πώλησης της Exxon στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς αυτές οι ανταγωνιστικές μορφές κεφαλαίου - χρηματιστήριο, PE Funds, Traders - αξιολογούν ποιος μπορεί να αποκομίσει μεγαλύτερη αξία από αυτήν την κατάσταση", ανέφερε μία από τις πηγές.

Κάθε αγοραστής πιθανότατα θα επιδιώξει να λειτουργήσει τα περιουσιακά στοιχεία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις
Οι καθιερωμένοι ανεξάρτητοι παραγωγοί στη Βρετανική Βόρεια Θάλασσα, όπως οι EnQuest και Premier PMO.L, βρίσκονται αντιμέτωπες με χρέη.

Η Premier προσπαθεί να αυξήσει τα ίδια κεφάλαια για να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία της BP, των οποίων οι απώλειες στο παρελθόν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των μελλοντικών φορολογικών λογαριασμών, αλλά βρίσκεται επίσης σε συνομιλία με την Chrysaor για εναλλακτικές συμφωνίες.

Η Hitec εξετάζει την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της Suncor SU.TO North Sea.
Οι περισσότερες από τις βρετανικές δραστηριότητες της Exxon διαχειρίζονται μέσω της Esso Exploration and Production UK, μιας κοινής επιχείρησης 50-50 με την Royal Dutch Shell RDSa.L.

Το υπό συζήτηση χαρτοφυλάκιο, το οποίο εξαιρεί περιουσιακά στοιχεία στη νότια Βόρεια Θάλασσα, παράγει περίπου 35.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί σε μόλις κάτω από 60.000 boe / d έως το 2023, ανέφεραν οι πηγές.

Αρχικά, η Exxon ήλπιζε να συγκεντρώσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση και είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του περασμένου έτους. Τον Ιούνιο, πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι το χαρτοφυλάκιο ήταν πιθανότερο να φθάσει 1 έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δεδομένης της αδυναμίας της τιμής του πετρελαίου φέτος.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης